© foto SLG
© foto SLG

Vanaf 12 juli is Oosterwolde een klompenpad rijker: het Eekterpad. Het is een rondwandeling van negen kilometer door het buitengebied van deze gemeente. Je wandelt over kerkenpaden, zandgronden, een landgoed en langs zeepolders. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Eekterpad is naast het recentelijk geopende Wiseperpad in Wezep en het Vreepad in Oldebroek het derde Klompenpad in de gemeente. De route is is tot stand gekomen met begeleiding van Stichting Landgoederen Gelderland (SLG) en in samenwerking met vrijwilligers, de gemeente Oldebroek en de grondeigenaren.

Klompenpaden worden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Historische paadjes worden in ere hersteld en boerenland wordt opengesteld. Wandelaars zijn dus te gast bij de eigenaren van de landgoederen, weilanden en akkers waar het betreffende Klompenpad doorheen loopt. Doordat inwoners intensief betrokken worden bij de realisatie van de Klompenpaden is het niet moeilijk mensen te vinden die regelmatig de routes willen nalopen, schoonhouden en onderhouden. Deze vrijwilligers zijn aangesloten bij SLG en worden goed ondersteund met materialen, bijvoorbeeld bewegwijzeringsbordjes en gereedschap.

Kijk voor meer informatie op de website van Klompenpaden.

Deel dit artikel