De Wenumse watermolen © foto Shutterstock

Op zaterdag 16 december is de opening van het Klompenpad Oranjeveldpad in het Gelderse Wenum Wiesel. In bijzijn van belangstellenden en de deelnemende grondeigenaren wordt dan het startpaneel onthuld.

Lokale Midwinterhoornblazers zullen voor de muzikale omlijsting zorgen en het Vertelgenootschap Apeldoorn brengt een historische ode aan dit nieuwe Klompenpad. Als afsluiting volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met aansluitend een toost en soep. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Langs oude beekdalen en molens

Het Oranjeveldpad is een fraaie rondwandeling van elf kilometer door het buitengebied van Wenum Wiesel in Gelderland. De wandeling begint bij de Wenumse Watermolen (waar overigens ook het Kopermolenpad start) en leidt je langs oude beekdalen en molens, een voormalig snelweg- en spoorwegtracé en langs historische plekken met een Koninklijke touch. Er zijn diverse overstaproutes naar andere Klompenpaden, zoals het Holhorsterpad en het Kopermolenpad. Het Oranjeveldpad is alweer het 157ste Klompenpad en het achtste (!) Klompenpad in de gemeente Apeldoorn. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer informatie vind je op de website van Klompenpaden

Deel dit artikel