Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het Romeinse Limespad is gekozen tot Wandelroute van het Jaar 2019. Wandelnet nam de wandeltrofee op de Fiets en Wandelbeurs in Gent in ontvangst. Het 275 kilometer lange pad van Katwijk naar Berg en Dal wint de verkiezing onder meer vanwege het originele thema.

Het is de vierde keer dat Wandelnet de trofee mee naar huis mag nemen. Eerder wonnen de Streekpaden Stelling van Amsterdam (2010), De Brabantse Wal (2013) en het Groot-Frieslandpad (2017). De andere genomineerden waren wandelknooppuntennetwerk Brabantse Kouters, Streekpad Noardlike Fryske Wâlden, GR Tour du Brabant Wallon en de wandelgids Walcherse Wandelingen.

De jury prees de uitstekende bewegwijzering, de vele onverharde paden en rustige wegen. Ook de routegids is een pluspunt, aldus het juryrapport.

Het Romeinse Limespad loopt langs de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Je wandelt door historische steden zoals Leiden en Utrecht, polders, over dijken en jaagpaden en door nieuwe natuur. Maar ook langs meer dan veertig historische plekken zoals het oude fort ‘Nigrum Pullum’ (Zwammerdam), Castellum Hoge Woerd (De Meern) en Museum Het Valkhof (Nijmegen).

Deel dit artikel