© foto's Le Champion

In Egmond aan Zee werd dit weekend de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon gehouden. Meer dan 9.300 wandelaars stonden aan het vertrek van hun wandeltocht van 10,5 of 21,1 km door de fraaie omgeving van Egmond aan Zee.

In 2003,  20 jaar geleden, werd de eerste editie van wandeltocht door Le Champion georganiseerd. In dat eerste jaar wandelden de deelnemers over een besneeuwd parcours; dit weekend werden de deelnemers getrakteerd op vorst, mist en een winterzonnetje. Met temperaturen net boven ‘nul’ en heel weinig wind was het geweldig wandelweer aan de kust.

Traditioneel gezellig

Na drie jaar wachten hadden de deelnemende wandelaars er heel veel zin in. Dus volop lachende gezichten zowel bij deelnemers, vrijwilligers als andere betrokkenen. Zoals gebruikelijk werd er - naast het wandelen van de prachtige routes - ook gedanst, gezongen en bijgekletst tijdens en na de wandeltocht.

wandelnieuws zeehondje

Zeehondjes

Er viel dit weekend veel te genieten aan zee en in de duinen. Zo lieten meerdere zeehondjes zich de twee wandeldagen zien aan de vloedlijn en door de wandelaars werden in het duingebied meerdere kuddes konikpaarden gespot. En vanzelfsprekend werd er ook intens genoten van de vergezichten vanaf de glooiende en vaak uitdagende paden in het Noordhollands Duinreservaat en bij de Kerf in de Schoorlse Duinen.

Verduurzaming

En of dat nog niet genoeg is heeft sportorganisatie Le Champion opnieuw stappen gezet in de verduurzaming van het evenement. Zo was het wandelshirt gemaakt van gerecyclede petflessen, werd er geen single use-verpakkingsmateriaal gebruikt en werden de stempelkaarten niet opgestuurd, maar door deelnemers opgehaald in de sporthal. En ook de wandelaars droegen hun steentje bij: na een oproep van de organisatie namen ze zwerfafval dat zij onderweg tegenkwamen mee naar de finish, waar het ingeleverd kon worden bij de eigenaren van Gejut. Zij maken er kunstwerken van om extra aandacht te vragen voor milieuvervuiling.

wandelnieuws duinopgang

Mooie cheque voor duinbeheerder PWN

Door veel deelnemers van de Egmond Wandel Marathon werd bij de inschrijving een vrijwillige donatie gedaan aan PWN, de beheerder van het prachtige Noordhollands Duinreservaat. Dankzij deze donaties, kon Le Champion zondagmiddag een cheque met het fraaie bedrag van € 6.410,65 overhandigen aan PWN. De duinbeheerder gaat dit geld gebruiken om de leefomgeving van amfibieën in de duinen veiliger en aantrekkelijker te maken.

wandelnieuws hond

Deel dit artikel