Kootwijkerzand in de sneeuw © foto Shutterstock

Menigeen zal aangenaam verrast zijn deze ochtend: een groot deel van Nederland was bedekt met een mooi laagje sneeuw! De doorgaans al zo fraaie natuurgebieden in ons land liggen er nu echt betoverend bij. Voor vele wandelaars hét signaal om de wandelschoenen aan te trekken en eropuit te gaan om te kunnen genieten van een fijne wandeltocht in de sneeuw...

Winterwandelen is wandelen in een winterse – liefst witte - omgeving. Waar je dan vaak eerst in wintersportgebieden terecht komt om dit te ervaren kan dat vandaag ook in ons eigen, vertrouwde wandelgebied. Ga je ook de sneeuw in? Bereid je dan wel voor op een andere ondergrond dan je gewend bent. Naast het dragen van stabiel wandelschoeisel kan je de gladheid in de natuur tegengaan door onder andere het meenemen van wandelstokken of zogenaamde ‘stijgijzers’.

Mooie plekjes

In Nederland zijn mooie wandelgebieden te over. In de meeste gevallen zijn dit ook de beste gebieden om te winterwandelen. Vooral de meer uitgestrekte terreinen, zoals zandverstuivingen en heidevelden én de meer heuvelachtige regio’s liggen er sprookjesachtig bij. Dus voor zolang het nog kan: wandelschoenen aan, stokken of stijgijzers mee en gaan!

wandelnieuws sneeuw shutterstock

© foto Shutterstock

Deel dit artikel