Iedere natuurliefhebber moet ‘m zien! De film ‘Onze Natuur- Het Wilde België’ is een prachtige film die laat zien welke parels de Belgische natuur rijk is. Met werkelijk sensationele beelden en prachtige verhalen.

Een ambitieuze en veelgeprezen natuurfilm over de natuur in de achtertuin van onze zuiderburen. Onze Natuur- Het Wilde België is vanaf 9 november in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters te zien.

Survival of the fittest

In ‘Onze Natuur - Het Wilde België’ maak je kennis met bekende en minder bekende dieren, die veel verwondering opwekken. Het resultaat zal zijn dat de liefde en het respect voor de natuur in ons buurland verbetert. De film vertelt het verhaal van overwinnaars en opportunisten. Van vechters, slimmeriken en de bazen. Maar ook van verliezers en van de soorten die we over een aantal jaren wellicht niet meer zullen tegenkomen. Een ‘Survival of the fittest’ in de meest wrede en fascinerende vorm. En dat in een land waar zo op het eerste gezicht geen ruimte lijkt te zijn voor de wilde natuur…

wandelnieuws zwijnen film

Belgisch succesverhaal

De filmmakers Pim Niesten en Dick Harrewijn hebben zich drie jaar lang verschanst in de Belgische natuur om op verbluffende wijze in te zoomen op de aanwezige flora en fauna. Het eindresultaat is echt adembenemend en de film was - met name in Vlaanderen - een regelrechte hit met maar liefst 300.000 bioscoopbezoekers.

Filmmaker Dick Harrewijn: “Met deze film laten we zien welke parels er in de Belgische natuur te vinden zijn. Zoals de Voerstreek: een piepklein Vlaams eiland, net over de grens met Zuid-Limburg. Of in Hoge Venen, een plek waarbij je het gevoel hebt echt in de wildernis te zijn. Deze film gaat niet zozeer over diersoorten die er niet meer zijn, maar het is vooral een viering van alle natuur die er nog wél is en van de soorten die aan het terugkomen zijn. Ik denk dat deze film een heel positief effect gaat hebben op hoe er in de toekomst in België met de natuur zal worden omgegaan. Als de inwoners van de natuur gaan houden, krijgt die vanzelf de bescherming die het verdient.”

wandelnieuws fim landschap

Natuurschoon bij onze buren

De film geeft een prachtig kijkje in de verborgen rijkdom van dieren en adembenemende natuurlandschappen. Zelfs ook in het leven onder water. Daarnaast krijgen we veel te zien over het seksleven van allerlei dieren, groot en klein. Zo leren we bijvoorbeeld hoe het zit met de seksdrive van de mannetjes, de (verhitte) reacties van de vrouwtjes en hoe de rolverdeling is bij de zorg voor de jongen. Wie de film ziet laat zich charmeren, verbazen en verwonderen door de overweldigende pracht van de natuur in ‘Het Wilde België’…

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze prachtige film.

 

Deel dit artikel