Vijf kandidaten blijven nog in de running voor de trofee van de Wandelroute van het Jaar 2019. Op zaterdag 2 februari, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent, reikt de jury de bijbehorende trofee uit aan de winnaar.

De jury had voor de longlist de keuze uit 18 gegadigden die zich in de loop van 2018 hadden aangemeld. Het gaat daarbij om routes die tussen november 2017 en november 2018 nieuw gerealiseerd of ingrijpend gewijzigd zijn. Voor het eerst kwamen naast routes in Nederland en België ook routes in het Groothertogdom Luxemburg in aanmerking. Daarmee is de trofee uitgegroeid tot een onderscheiding voor de beste (nieuwe) wandelroute van de Benelux. Na een grondige verkenning van de kandidaturen en het in de praktijk testen van routes, kwam de jury eerst tot een longlist van 10 kandidaten. Inmiddels is die selectie nog verder verkleind tot een shortlist met 5 gegadigden.

In alfabetische volgorde zijn dat: Brabantse Kouter, Noardlike Fryske Wâldenpad, Romeinse Limespad, Tour du Brabant Wallon en Walcherse Wandelingen.

De uiteindelijke winnaar volgt 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' op, de Wandelroute van het Jaar 2018.

Deel dit artikel