© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Iedereen begrijpt dat het erg belangrijk is om te blijven bewegen. Dat kan op allerlei manieren natuurlijk: Olga Commandeur's 'Nederland in beweging' is populairder dan ooit, hometrainers en roeiapparaten worden massaal ingezet en er wordt stevig in de tuin gewerkt. Maar ook wandelen is ‘hot’ in tijden van onze ‘intelligente lockdown’.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn o.a. alle wandelevenementen tot 1 juni afgelast. Wat overblijft is alléén of met je partner te gaan wandelen. Hoe pak je het zodanig aan dat je verstandig, maar toch ook leuk en gevarieerd kunt blijven wandelen?

Om te beginnen kun je het best gaan wandelen in gebieden die wat rustiger zijn. En ga vooral op tijden dat niet iedereen eropuit trekt. Vermijd ook drukke parken, smalle paadjes in het bos, populaire hondenuitlaatroutes en natuurgebieden in de buurt van parkeerplaatsen. Probeer desalniettemin te variëren in je wandelrondjes, al beseffen we dat dit voor de één wat lastiger is dan voor de ander. Je kunt je wandelomgeving wel vergroten door bijvoorbeeld op de fiets naar een plek te gaan waar je normaliter niet zo snel uit wandelen gaat. Je zult verrast zijn waar je dichtbij huis zoal onverwacht mooi kunt wandelen!

En waar je ook wandelt, houd je vooral aan de afspraken: minstens anderhalve meter afstand van elkaar en van tegenliggers, geef elkaar de ruimte. Denk eraan dat het bij fietsers en hardlopers niet in het ‘systeem’ zit om even te stoppen tot je voorbij bent. Het is slim ze de ruimte te geven, temeer daar ze veelal hijgend en zwetend voorbij komen. Blijf echter vooral lekker en verantwoord bewegen in de natuur en houd rekening met elkaar.

Deel dit artikel