© foto Themenmanagement Wandern Teutoburger Wald - Frank Grawe
© foto Themenmanagement Wandern Teutoburger Wald - Frank Grawe

Kunstroutes, vakwerkroutes, gezondheidsroutes, routes die gelardeerd zijn met geschiedenis en ook culinaire routes... Wandelen in het Teutoburgerwoud is écht nooit saai; voor elke liefhebber is er wel iets. Ben je bijvoorbeeld kunstliefhebber? Dan kun je je hart ophalen met het “Kunstpfad” (kunstpad) rondom het mooie plaatsje Nieheim.

De natuur rond dit stadje was voor veel kunstenaars een inspiratiebron voor hun kunstobjecten. Het Nieheimer Kunstpfad voert je tien kilometer langs diverse kunstwerken. Deze kunstroute is sinds kort opnieuw vormgegeven en vervolgens heropend voor wandelaars.

Verder is de Kaleidoscopweg een geweldige ervaring. Deze rondweg laat je al wandelende via acht caleidoscopen kennismaken met de oude glastraditie van het stadje Bad Driburg. De Duitse wandelbond heeft deze route zelfs als kwaliteitsroute uitgeroepen!

Een korte wandelvakantie met één of meer thema’s doen? Denk dan eens aan het Teutoburgerland. Het ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en is het is vanaf de grens binnen een uur te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Een compleet overzicht van kaarten en wandelroutes vind je in de gratis Nederlandstalige wandelbrochure, die je gratis kunt bestellen en downloaden is via deze website

Deel dit artikel