Honderden deelnemers namen deel aan de opening van het Pronkjwailspel, de virtuele variant van het écht bewandelen van het Pronkjewailpad. Door te bewegen (bijv. wandelen, tuinieren, hardlopen) in je eigen omgeving kon je dit weekend met een app op een leuke manier Groningen leren kennen tijdens de ‘Thuiswedstrijd in Groningen’.

Bedenker en organisator Peter Velthuis: ‘Het was een fantastisch succes. Wat hebben veel mensen het Pronkjewailspel gespeeld dit weekend. Met veel enthousiasme worden continu foto’s, filmpjes en printscreens ingestuurd omdat we er voor de liefhebbers ook nog een competitie-element aan hadden toegevoegd. Het was erg leuk en echt voor herhaling vatbaar.’

En dan de competitie. Voor de tien deelnemers die het verst kwamen tijdens de Thuiswedstrijd in Groningen heeft de organisatie een mooie prijs beschikbaar gesteld, namelijk een stempelkaart voor de nieuw te ontwikkelen oostelijke route van het Pronkjewailpad.

De winnaar

henkjanvanderklisDe winnaar van de Thuiswestrijd werd uiteindelijk Henk-Jan van der Klis uit Balkbrug (zie foto). Hij won met lichte voorsprong op zijn - onzichtbare - achtervolgers. De andere negen winnaars zijn (in willekeurige volgorde):

 • Benny Caspers
 • Annelies Koster
 • Mathie & Tiny Hoenjet
 • Jolanda Langeland
 • Janny Geertsema-Kieft
 • Harry en Marja Abbing
 • Griet Nauta
 • Willem Hietland
 • Marianne Eggermont

Het Pronkjewailspel gaat door!

Je kunt vanzelfsprekend gewoon verder gaan met het Pronkjewailspel. Vergeet niet om een printscreen (schermafbeelding / foto van je scherm) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen als:

 • Je vijf etappes hebt gelopen. Dan ontvang je namelijk een oorkonde van ons.
 • Je gefinisht bent. In samenwerking met de wandelkrant 'te voet' belonen we de eerste 50 personen die het hele Pronkjewailpad hebben afgelegd. Als je daarbij hoort ontvang je een gratis startkaart voor het Pronkjewailpad-Noord!

En het houdt niet op

De eerste 50 personen die daarna finishen ontvangen 50% korting op een startkaart voor het Pronkjewailpad-Noord. Voorwaarde is wel dat je vóór 1 juli 2020 het Pronkjewailspel uitgespeeld hebt (gefinisht bent).

Het échte Pronkjewailpad

Vanaf donderdag 4 juni opent het 'échte' Pronkjewailpad weer. Houd je s.v.p. wel aan de regels die de overheid en het RIVM hebben gesteld en houd altijd en overal anderhalve meter afstand. Veel stempelposten zullen nog gesloten zijn, maar we raden sowieso af om (óók bij onbemande posten) de stempels aan te raken. Stempel daarom zo veel als mogelijk is digitaal (via de app). Ook tijdens het wandelen van het fysieke Pronkjewailpad kun je overigens het Pronkjewailspel spelen...

Deel dit artikel