© foto Shutterstock - Ooijpolder
© foto Shutterstock - Ooijpolder

Ben je als wandelaar eens toe aan een bijzondere wandelbeleving? Denk dan eens aan Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute die begint en eindigt in de Stevenskerk in Nijmegen.

Walk of Wisdom is een wandeltocht van ruim 136 km, gebaseerd op het al bestaande Streekpad Nijmegen van Wandelnet. Tijdens de wandeltocht doe je onder andere de Ooijpolder aan, trek je de Duivelsberg over, loop je langs de uiterwaarden van de Waal en passeer je ook nog fraaie plaatsjes als Grave en Ravenstein. En hoewel de basis van de route is ontsproten aan het eerder genoemde Streekpad Nijmegen, op een aantal momenten volgt Walk of Wisdom haar eigen weg. De hele tocht is in vier tot zes dagen goed te doen, maar dat is logischerwijs uiteindelijk afhankelijk van je wandeltempo…

Deze eigentijdse pelgrimsroute is niet verbonden met een specifieke godsdienst, maar wil de wandelaar wel uitdagen de telefoon een aantal dagen uit te zetten, niet op internet te surfen en vooral de tijd te nemen om na de denken over het leven. Belangrijk hierbij is het hedendaags pelgrims- en getijdenboek Seizoenen van het Leven, dat gebaseerd is op de Middeleeuwse getijdenboeken van de Nijmeegse Gebroeders van Limburg. In die boeken vind je gedichten en verhalen over algemene levensthema’s en vertellen bekende Nederlanders over belangrijke en zeer bepalende levenservaringen. Als je als pelgrim de route helemaal uitloopt, mag je tekst aanleveren voor een pagina in een toekomstige uitgave van het boek.

wandelnieuws stevenskerk shutterstock© Start en finishlocatie is de Stevenskerk in Nijmegen - foto Shutterstock

Als je met Walk of Wisdom wil pelgrimeren kun je je aanmelden via de organisatie. Per dag zijn er maximaal 75 startbewijzen te verdelen. Je inschrijfgeld is € 22,- en daarvoor ontvang je een routegids, een speldje, een pelgrimsveter en een pelgrimspaspoort.

Meer informatie vind je op de website van Walk of Wisdom.    

Deel dit artikel