Trekkingplaats © Naturpark Nordeifel e.V.
Trekkingplaats © Naturpark Nordeifel e.V.

Een leuke tip voor een weekendje weg, net over de grens? En daar heerlijk tot rust komen en totaal opgaan in de natuur? Die hebben we voor je: denk dan eens aan de Top Trails, net over de grens in de Duitse Eifel. Hier liggen namelijk 14 van de mooiste langeafstandswandelroutes in Duitsland.

En daar is ook dit jaar weer veel te beleven: je kunt er bijvoorbeeld overnachten in een dorpje met alleen maar pipowagens, je kunt kaasfonduen hoog boven het Zwarte Woud of leuk wildkamperen, helemaal weg van de bewoonde wereld.

Het is alweer 10 jaar geleden dat de Eifelsteig werd geopend. De 313 km lange wandelroute van Aken naar Trier voert je dwars door de Eifel en we kunnen gerust zeggen dat het in 10 jaar tijd een echte wandelklassieker is geworden. De 15 Eifelsteig-etappes zijn niet alleen razend populair als trektocht, maar ook voor een heerlijk weekendje wandelen. Zo zijn er – echt in de middle of nowhere - voor wandelaars die van kamperen houden trekkingplaatsen aangelegd: dat zijn houten vlonders waarop je met je tentje kunt overnachten. Bovendien kun je 's nachts in het Naturpark Eifel zonder enige lichtvervuiling naar de Melkweg kijken, omdat je daar in het eerste Dark Sky Park van Duitsland wandelt en overnacht.

Het zal je niet verbazen dat in de gebieden waar een Top Trail ligt, wandelen een zeer populaire activiteit is. Ook dit jaar zijn er tal van evenementen waarin wandelen een hoofdrol speelt. Zo wordt in het weekend van 4 en 5 mei in het Zwarte Woud de opening van het wandelseizoen gevierd. Langs belangrijke wandelroutes in het Zwarte Woud, de Schluchtensteig, de Westweg en de Schwarzwald-Albsteig, worden dan voor jou als wandelaar veel gratis evenementen georganiseerd: er zijn begeleide wandelingen, rondleidingen, optredens, tentoonstellingen en nog veel meer. In de gaten houden dus…

Op de website van Top Trails vind je alle informatie die je maar wilt!

Deel dit artikel