Pravčická brána wandelnieuws
De Pravčická brána, de grootste rotsbrug in Europa © foto Shutterstock

Tsjechië is nog niet het meest populaire vakantieland voor Nederlandse wandelaars. Maar het landschap van Tsjechië is zeer de moeite waard: gevarieerd, met uitgestrekte velden, dichte bossen en reusachtige rotsen.

Aan de zuidkant van Duitsland ligt Boheems Zwitserland bijvoorbeeld. Als je eens echt in een heel ander gebied wilt wandelen dan is dit zeker aan te raden. Bovendien is Boheems Zwitserland met de auto goed aan te reizen.  

Boheems Zwitserland is een prachtige natuurgebied met zandsteenrotsen. Deze regio ligt tegen Duitsland aan, daar waar de rivier de Elbe Tsjechië verlaat. Het Tsjechische gedeelte wordt Boheems genoemd, het Duitse deel Saksisch Zwitserland. Er zijn in dit gebied veel wandelmogelijkheden. Eén van de bekendste is de tocht naar de poort Pravčická brána, de grootste rotsbrug in Europa. Deze rotsbrug kun alleen te voet bereiken, maar als je er bent word je beloond: je hebt er een fantastisch uitzicht op de uitgestrekte bossen en zandsteenformaties. Je waant je in een andere wereld als je in de kloof bent. In deze Kamnicekloven is het altijd een paar graden kouder en de rotsen zijn met mos begroeid. In de kloof kun je een stuk wandelen over een wandelpad, daarna moet je met een bootje verder. Onderweg wordt je door de gids bijgepraat over de bizarre vormen van de rotsen.

Meer informatie over Boheems Zwitserland vind je op de website van Visit Czech Republic.

Deel dit artikel