wandelnieuws noorder rondtochten

De Noorder Rondtochten zijn een heuse wandeluitvoering van de welbekende schaatsklassieker De Noorder Rondritten. Met een wandelroute van in totaal maar liefst 135 kilometer is deze wandelhappening er echt eentje voor de doorgewinterde wandelaar. Een vierdaagse wandeltocht in hartje winter over het schitterende Hogeland van Groningen.

De Noorder Rondtochten 2021 zitten inmiddels vol! En zoals gebruikelijk ook dit jaar in no-time. Dit heeft natuurlijk ook te maken met coronabeperkingen, waardoor er minder deelnemers mee kunnen doen dan in andere jaren. Wel is het mogelijk je nog in te schrijven voor de NRT Wachtlijst. De ervaring leert, dat velen via de wachtlijst alsnog kunnen deelnemen aan dit populaire wandelevenement.

Thema Noorder Rondtochten 2021

Het thema van de Noorder Rondtochten in 2021 is 'Wintersfeer'. Routes en dorpen worden aangekleed in winterse sferen en de wandelaars worden omgedoopt tot 'batlopers'.  Voor de niet-Groningers: iedereen kent vast de term klunen: als schaatsers even niet kunnen schaatsen over het ijs, maar een stukje over een tapijt over de weg moeten lopen. In Groningen wordt niet gekluund; daar wordt klunen batlopen genoemd. Dus als schaatsers even niet over het ijs kunnen, moeten zij batten en dat maakt hen batlopers. Daarom zijn deelnemers aan de Noorder Rondtochten dus batlopers!

Winterse omstandigheden zullen de Noorder Rondtochten tot een bijzonder evenement maken. Maar er zal genoeg zijn om je tussendoor aan op te warmen, zoals warme chocolademelk, kwast en snert. Noorder Rondtochten… een prestatiewandeltocht, die je niet mag missen.

Praktische informatie

De Noorder Rondtochten vinden tijdens vijf lange weekenden (donderdag t/m zondag) plaats tussen 28 januari en 28 februari 2021:

  • 28 t/m 31 januari
  • 4 t/m 7 februari
  • 11 t/m 14 februari
  • 18 t/m 21 februari
  • 25 t/m 28 februari

Meer informatie vind je op de website van het evenement.

Deel dit artikel