Zwolse Sassenpoort © foto Shutterstock
Zwolse Sassenpoort © foto Shutterstock

Omdat in Vechtdal Overijssel de kunstroute ‘Kunstwegen’ - een grensoverschrijdende route van 180 km met in totaal 80 kunstwerken in de openlucht - dit jaar alweer 20 jaar bestaat is onlangs een unieke Zwolse stadswandeling samengesteld.

Van juli tot en met oktober 2020 kun je, onder begeleiding van de inspirerende gids Peter Vader, het Zwolse gedeelte van de Kunstwegen-route ontdekken. Het startpunt van de wandeling is het Herman Brood museum aan de Blijmarkt. Na de koffie en daarbij de bezichtiging van de collectie, voert de route je langs de grachtengordel, de Sassenpoort, pittoreske straatjes, steegjes en pleinen, waar beelden, ornamenten en installaties de bijzonderheid ervan extra benadrukken. 

Peter Vader, ook stadsomroeper van de stad Zwolle en initiator van een aantal andere ludieke wandelingen, kent de culturele waarde van de route en de stad en zal je als deelnemende wandelaar kennis laten maken met bijzondere details en vermakelijke anekdotes. De wandeling eindigt in- enom het atelier van Ronald A. Westerhuis, een groot kunstenaar en onder andere de maker van het MH-17 monument. Als afsluiting van de wandeling wordt je nog een typisch Zwols drankje aangeboden.

Data van de rondleidingen: 1 augustus, 5 september en 3 oktober 2020. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen € 17,50 p.p. en dat is inclusief een kop koffie of thee en het Zwolse drankje. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel