De Maliebaan is in deze tijd van het jaar fantastisch mooi...

De eerste editie van de Urban Walk Utrecht was een groot succes. Ruim 1400 deelnemers vertrokken in het fraaie Wilhelminapark om Utrecht op een volledig nieuwe wijze te ontdekken.

De deelnemers liepen via de 12 km of 20 km lange wandelroute langs en door verschillende highlights in Utrecht, o.a. langs het Rietveld Schröderhuis, Gevangenis de Lik en Bibliotheek Neude. Naast de iconische gebouwen ging de route van de 20 km ook nog over de Maliebaan en het Nijntje pleintje.

Deze - eerste - editie van de Urban Walk Utrecht stond in het teken van één van de beroemdste inwoners van Utrecht, Gerrit Rietveld. De wandelaars werden niet alleen door het Rietveld Schröderhuis geleid, maar ook langs zijn graf op begraafplaats Soestbergen, langs winkelpuien die door hem zijn verbouwd en langs zijn meubelwerkplaats waar hij zijn veelbesproken en geroemde stoel ontwierp.

De Urban Walk Utrecht is onderdeel van de Urban Walk Series. Een reeks van wandeltochten in onder andere Groningen, Rotterdam, Utrecht, Breda en Haarlem. Dit jaar staat alleen de Urban Walk Groningen  op 21 november nog op het programma. Door de unieke combinatie van sport, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars optimaal genieten van al het moois dat deze steden te bieden hebben.

Deel dit artikel