Vrijdag 28 juni werd bij De Kluis in Walem (gemeente Valkenburg) een klein feestje gevierd. Burgemeester Jan Schrijen mocht daar uit handen van te voet’s hoofdredacteur Tialda Hoogeveen het felbegeerde bronzen beeldje ontvangen omdat Valkenburg aan de Geul uitgeroepen is tot Wandelgemeente van het Jaar 2019.

De strijd om Wandelgemeente van het Jaar te worden was zeer close dit jaar. De drie genomineerde gemeenten – het Friese Opsterland, het Overijsselse Raalte en het Limburgse Valkenburg aan de Geul – hebben hun zaakjes voor de wandelaar goed voor elkaar: stuk voor stuk hebben de drie gegadigden prachtige – veelal onverharde en stille - wandelroutes, die gelegen zijn in een prachtig landschap. Routes die bovendien - zonder uitzondering - jaarlijks worden gecontroleerd. Verder doen o.a. mooie, populaire wandelevenementen én meerdere LAW’s de betreffende gemeenten aan.

De vakjury had dit jaar een zeer beslissende stem in de verkiezing en bepaalde dat de overwinning dit jaar aan Valkenburg aan de Geul toekomt. Een uitgebreider verslag van de uitreiking vind je HIER.

Deel dit artikel