© foto Jan Greune
© foto Jan Greune

In werelderfgoedstad Regensburg is onlangs het nieuwe museum ‘Haus der Bayerischen Geschichte’ geopend. Het gaat er over de geschiedenis van de deelstaat Beieren. Het museum toont de geschiedenis van Beieren vanaf het begin van het koninkrijk in 1806 tot nu.

Prachtige, unieke objecten vertellen verhalen en historische verbanden. En... een stedentrip naar Regensburg – of evt. een andere stad in Beieren - is buitengewoon goed te combineren met een wandelvakantie in het schitterende rivierlandschap langs de Jonge Donau. Volg er de rivier tegen de stroom in en wandel naar de ‘bron van Europa’.

Over de Donau-Panoramaweg wandel je langs de rivier tussen Neustadt en Passau. Deze wandeltocht van in totaal 220 kilometer bestaat uit een bijzondere combinatie van natuur, cultuur en culinaire specialiteiten. Romantische rivierlandschappen, charmante steden en fijne restaurants bieden je als wandelaar veel afwisseling. De Donau-Panoramaweg is verdeeld in tien etappes, die je eventueel zelf kunt inkorten of verlengen.

Meer informatie vindt je op de website.

Deel dit artikel