Het Nationaal Landschap Winterswijk is een waar paradijs voor wandelaars. Er is zoveel te ontdekken in deze streek. Wandelen is dé manier om dat te doen. Karakteristiek voor deze regio, is het gevarieerde coulisselandschap. De weidse vergezichten en het uitgestrekte landschap worden afgewisseld met slingerende paadjes langs dichtbegroeide houtwallen en oude boerderijen.

Wandelend over de kronkelige wegen door het schilderachtige decor, lijkt het soms net alsof je na iedere bocht weer verrast wordt door een nieuw uitzicht. Het coulisselandschap dankt deze benaming dan ook aan de vergelijking met de coulissen in een theater.

22.000 hectare wandelplezier

Het gebied van maar liefst 22.000 hectare, biedt de liefhebber eindeloos wandelplezier. Of je nu een fanatiek wandelaar bent of er maar zo af en toe op uit trekt, in het Nationaal Landschap van Winterswijk is er voldoende keuze voor iedereen en voor elk wandelniveau. Binnen het wandelkeuzenetwerk zijn er tal van bijzondere wandelroutes uitgestippeld door lokale wandelspecialisten. Deze routes zijn verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt, gevestigd in het oude raadhuis van Winterswijk. De afstanden variëren van 5 tot 22 kilometer en elke route is een beleving op zich.

wandelnieuws wandelaars winterswijk

Je neus achterna

Ga je liever gewoon je neus achterna? Ook dat kan natuurlijk. Dankzij het overzichtelijke wandelkeuzenetwerk zul je niet verdwalen. Met ruim 3000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden en vele startlocaties ben je hier voorlopig nog niet uitgewandeld. De startpunten herken je aan de informatieborden met daarop de routeinformatie. Je kunt de aangegeven route volgen door de themabordjes te volgen. Onderweg kom je keuzepunten tegen, waar je eenvoudig kunt overstappen op een andere route. De routes zijn dus ook goed te combineren.

Rustpunten

Even op adem komen tijdens het wandelen? Daarvoor zijn de mogelijkheden eindeloos in Winterswijk. Verspreid over de buurtschappen vind je overal fijne rustpunten waar het goed toeven is. Wat dacht je van een wijnproeverij met uitzicht over de wijngaarden? Of een kopje thee met gebak op een weideterras? Een stukje verse geitenkaas proeven terwijl je de geitjes op de achtergrond hoort mekkeren? Genieten van prachtige tuinen in de sfeer van het Engelse landleven, met een kop heerlijke koffie bij een Keltisch koffiehuis? In Winterswijk vind je het allemaal. Neem eens een kijkje op de website van 100% Winterswijk voor en bekijk onze tips voor een bijzondere onderbreking tijdens je wandeling. We wensen je eindeloos veel wandelplezier!

 

wandelnieuws heide winterswijk

 

Deel dit artikel