© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Uiteindelijk liepen 41.235 wandelaars die deelnamen aan de Nijmeegse Vierdaagse de complete wandelmars uit. Op de laatste dag waren er uiteindelijk toch nog 345 deelnemers die in het zicht van de haven moesten opgeven.

De 41.235 lopers die de finish haalden genoten traditioneel van de heerlijke, feestelijke intocht over de Via Gladiola in Nijmegen. 

Onder hen waren de BN-ers Dionne Stax en Jamai Loman (die 10.000 euro ophaalde voor het goede doel) en ook de jongste deelneemster - de 11-jarige  Selina - die zonder blaren of spierpijn probleemloos de finish haalde.

In totaal kende de 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse 6.001 uitvallers. Ietsje minder dan de vorige editie, toen 6.425 deelnemers vroegtijdig moesten afhaken. Daarbij moet worden aangetekend dat er dit jaar wat meer mensen inschreven: 47.431 in 2018 om 47.236 dit jaar. Het weer was de wandelaars dit jaar overigens uiterst gunstig gezind: niet te warm en geen regen of onweer. Tot slot hield de alom gevreesde eikenprocessierups zich redelijk koest: slechts weinigen meldden zich met klachten bij de beschikbare hulpverleners.

Deel dit artikel