© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

De derde vierdaagsedag staat bij de meeste wandelaars te boek als de mooiste, maar ook veruit de zwaarste van de vier dagen. En behalve het feit dat tijdens deze etappe de pittige Zevenheuvelenweg bewandeld moet worden was het gisteren ook nog eens erg benauwd.

De ‘bergetappe’ eist dan ook zijn tol en voor 1.111 wandelaars betekent de derde dag een vroegtijdig afscheid van de 103e Vierdaagse. Vandaag zijn er nog 41.580 wandelaars die een poging doen de Via Gladiola te bereiken.

De zware dag blijkt achteraf een ware reuzendoder. Onder de uitvallers zijn namelijk ook de twee oudste deelnemers van het peloton: de 92-jarige Lex de Jong ging – zoals gisteren al aangekondigd - niet meer van start en de even oude Joop van de Paverd stapte vandaag redelijk kort na de start uit. De krasse knar uit Purmerend had last van zijn bilspier door een beknelde zenuwbaan. Op dit moment is de 89-jarige Ben Frakers uit Gemert de oudste man, terwijl Thea Krujk (88 jaar) de oudste meewandelende vrouw is.

Ook onze bekende Nederlanders Jamai Loman en Dionne Stax hebben het niet gemakkelijk. Jamai maakt er geen geheim van dat ie er helemaal doorheen zit en Dionne heeft knieproblemen. Allebei benadrukken ze echter de finish zeker te gaan halen.

De laatste dag vallen er sowieso altijd weinig deelnemers uit; daar zorgen de duizenden toeschouwers en vele muziekbandjes wel voor. Met zoveel enthousiaste bewonderaars laat je het wel uit je hoofd in het zicht van de haven vroegtijdig uit te stappen…

Deel dit artikel