© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Tijdens de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse lopen de wandelaars via Malden en Heumen richting Mook. Daar splitsen de 30 kilometer-lopers zich af om richting Groesbeek gaan. De overige afstanden gaan richting Middelaar en Milsbeek in Limburg.

De 50 kilometerwandelaars lopen via Gennep. De etappe van vandaag staat te boek als de zogenaamde ‘bergetappe’, met de Zevenheuvelenweg als grootste obstakel.

Voor ruim 2.000 wandelaars is de Vierdaagse inmiddels voorbij. Er vielen na de tweede dag 1.350 wandelaars uit, tegen 661 na de eerste dag. Vandaag gingen 42.691 lopers van start op de ‘Dag van Groesbeek’.

Ruim 2.000 uitvallers is vergelijkbaar met vorig jaar, toen het overigens veel warmer was. Onder de uitvallers was ook de oudste deelnemer. De 92-jarige Lex de Jong uit Deventer ging donderdag niet meer van start. Hij voltooide woensdag nog de tweede etappe, nadat hij in zijn hotel uit zijn bed was gevallen. Het gevolg was een pijnlijke heup. Hij nam dit jaar voor de zestiende keer deel aan de Vierdaagse. Hij voltooide de wandeltocht overigens veertien keer; ook vorig jaar viel hij uit.

Deel dit artikel