vrouwenmars tocht om de noord

Het wandelfestival Tocht om de Noord viert dit jaar haar 15-jarig lustrum. In dat kader worden veel verschillende wandelactiviteiten georganiseerd waaronder de Ultramarathon (120km), de Kennedytocht (80km), de Tocht om de Noord (2x 40 km). Een bijzonder buitenbeentje is wel de Vrouwenmars op vrijdag 17 september.

Een tocht, die volledig in het teken staat van de deportatie van 116 vrouwen van kamp Westerbork naar Groningen.

Op vrijdag 17 september wordt deze helse tocht van 40 km éénmalig nogmaals gewandeld door 116 vrouwen, die symbolisch de naam en het nummer dragen van een heldhaftige voorganger. Onderweg staan ze (regelmatig) stil bij de huiveringwekkende belevenissen, die deze vrouwen moesten ondergaan.

Wil je meer weten over de Vrouwenmars? Kijk dan op de website van Grijpskerkverbonden, waar Bindert Helder je vertelt over de ontberingen, vernederingen en andere huiverwekende belevenissen die de vrouwen moesten ondergaan.

Nog 20 vrouwen nodig

Wilt u ook hierbij aanwezig zijn, er kunnen nog ca. 20 vrouwen deelnemen, geef dan snel uw naam en mailadres door via vrouwenmars.nl en treed ook in de voetsporen van 116 dappere vrouwen.

Meedoen met de Vrouwenmars?

Meld je aan via de website van Tocht om de Noord.

Deel dit artikel