Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat in februari in het teken van Sagen & Legenden. In dat kader worden er ook wandel- en huifkartochten gehouden.

De Sagen & Legenden-weken beginnen met een festival op zaterdag 16 februari en zondag 17 februari. Bezoekers kunnen zich wanen in de Keltische mystieke wereld met levende rollenspellen, activiteiten voor jong en oud, muziek en ambachtelijk eten en drinken.

Al in lang vervlogen tijden verzamelen mensen rondom het vuur om ervaringen met elkaar te delen. In Park De Hoge Veluwe wordt deze traditie voortgezet. De vertellers hebben een variatie aan verhalen: van druïden tot doedelzakspelers, van mystieke magische bomen tot barden en Keltische muziek.

Deelnemers kunnen kiezen uit een volwassenwandeling, gezinswandeling of huifkartocht. De leden van theatergroep ATVO zullen de verhalen van de verteller ter plekke tot leven brengen. De Keltische Keilers zingen Keltische volksliederen.  Dwalend over het festivalterrein zijn leden te vinden van Hamish MacKay, de doedelzakspelers en drummers zullen op verschillende plekken van het terrein hun muziek laten klinken.

Meer informatie is te vinden op de site van De Hoge Veluwe.

Deel dit artikel