Ontdek via de podwalk de geschiedenis van onder andere Muiden © foto Shutterstock

Ook geinteresseerd hoe de allereerste bewoners van Nederland leefden op de Hondsrug in Drenthe? En hoe de Zwarte Dood de stad Deventer teisterde in de Middeleeuwen? Of hoe patriotten in opstand kwamen in Hattem tegen onze Prins van Oranje? Stap dan in Het verhaal van Nederland met een zogenaamde ‘podwalk’.

Daan Schuurmans wandelt met je door de geschiedenis van Nederland met negen gps-gestuurde audiotours. Deze audiotours laten je de verhalen van de televisieserie op locatie beleven. De podwalks zijn verspreid over een negental historische locaties door heel Nederland: Anloo, Brielle, Deventer, Nijmegen, Muiden, Veenhuizen, Vught, Hoorn en Hattem.

Tijdens deze wandelingen neemt Daan Schuurmans je op locatie mee op reis door de geschiedenis van de betreffende plaats. Aan de hand van allerlei gebouwen, monumenten en vele andere sporen in het landschap hoor je op deze manier wat er is gebeurd op de plek waar je dan staat. Over de rol van de bewoners van toen en de gevolgen daarvan voor het Nederland van nu. Door je koppeling met gps weet Daan altijd precies waar je bent en hij vertelt je zelfs waar je naartoe moet en waar je moet kijken.

Gratis downloaden

Deze audiotours zijn gratis te beluisteren via de  podwalks app Het verhaal van Nederland. Je moet de app eerst downloaden voordat je ermee op pad gaar. Dat kan via de App Store of Play Store (zoeken op 'Het verhaal van Nederland'.

In de app vind je een overzicht van de locaties van de podwalks en waar ze beginnen. Je kan ook lezen waar ze over gaan en alvast de routes bekijken. Het is dan ook handig om de route die je wilt lopen alvast te downloaden. Doe dit vooral thuis of op een andere plek met een goede wifi-verbinding in plaats van op locatie, zodat je tijdens het wandelen niet plotseling afhankelijk bent van de mobiele verbinding te plekke.

De app is gps-gestuurd en daarom zijn de volledige audiotours uitsluitend te beluisteren op de locatie van de betreffende wandeling. Je kan ze niet thuis luisteren. Dus… trek je wandelschoenen aan en ga naar de startplek van de door jou gekozen podwalk. Open dan daar de app en het verhaal start automatisch met een introductie van de wandeling en de eerste aanwijzing voor de te lopen route. En vergeet vooral je koptelefoon of oortjes niet!

Download direct de gratis podwalks app Het verhaal van Nederland in de App Store of Play Store en wandel met Daan Schuurmans door de geschiedenis. Een bijzondere ervaring!

Meer informatie over podwalks Het verhaal van Nederland

Deel dit artikel