© foto Shutterstock

Tienduizenden wandelaars en vrijwilligers staan aan de vooravond van de Nijmeegse Vierdaagse. De wandelaars hebben zich inmiddels aangemeld en zijn klaar voor het volbrengen van wereldwijd het allergrootste wandelevenement.

Gisteren en vandaag zijn bij aanmelding van de wandelaars de inschrijvingen definitief geactiveerd en worden de deelnemers voorzien van de officiële documenten voor deelname aan de Vierdaagse. Hiervoor kunnen de deelnemers op meerdere locaties in Nijmegen terecht. Wie zich niet heeft gemeld kan niet meedoen aan de Vierdaagse. In totaal doen er overigens meer dan 45.000 wandelaars mee aan deze editie. Verder nog enkele cijfers: er zijn 70 verschillende nationaliteiten in 2024, met deelnemers van 11 tot 90+ jaar, die vier dagen lang 30, 40 of 50 km te voet afleggen. En allemaal met hetzelfde doel: het felbegeerde Vierdaagsekruisje. De Vierdaagse begint op dinsdag 16 juli en eindigt op vrijdag 19 juli op de Via Gladiola.

Het weerbeeld is voor deze week in het algemeen goed. Op de eerste dag zijn er misschien lokaal nog buien, wellicht met wat onweer, maar daarna wordt het de hele week droog en zonnig. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een prachtige aflevering van de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse. Deelnemers succes!

Deel dit artikel