Kom naar de feestelijke opening van de nieuwste BeleefRoute in Loon op Zand op Tweede Pinksterdag. Tijdens deze bijzondere middag wandel je samen met de hoofdrolspelers van de geschiedenis door hun verhaal.

Wist je dat er ooit grote legers door de Loonse bossen marcheerden, of dat in dit gebied een ijzertijdboerderij is opgegraven? En wie bedacht de Efteling? Kijk maar uit want misschien kom je de bende van de Witte Veer wel tegen!

Maak een wandeling door de verhalen van Loon op Zand en ontdek zo de rijke geschiedenis van het bijzondere landschap. De potstalboerin Mientje zet de eerste groep wandelaars om 13.00 uur op het spoor van hare mens Tinus: “Hij is wel twee meter lang, unnen meter breed, rooij haar en unnen rooijen baord. Die is vast verdwaald onderweg bij het heideplaggesteken... Het is belangrijk dat hij gevonden wordt want de mest loopt al bekaant over d'n durpel van de stal”. Met deze opdracht beginnen de wandelaars aan een wel heel speciale reis door 3000 jaar.

wandelnieuws nb bolle akker

Feestelijke opening

Op Tweede Pinksterdag (6 juni) is de feestelijke opening van de nieuwe Beleefroute ‘Wandelaar door 3000 jaar’. Tijdens deze middag wandelt de geschiedenis met je mee! Je kunt starten tussen 13.00 en 15.00 uur en in ongeveer 2 uur (5 kilometer) wandel je door de historie van Loon op Zand. Het startpunt is tegenover het oude Café de Efteling aan de Horst 51, te Kaatsheuvel. Schrijf je gratis in via: www.loonopzand.nl/wandelaardoor3000jaar.

Na 6 juni kun je de route ook op eigen gelegenheid wandelen. Download de route in de BeleefRoutes app en laat je onderweg verrassen door de mooiste verhalen, beelden en geluiden.

wandelnieuws nb jachtbos

BeleefRoutes-app

Met de BeleefRoutes-app heb je je persoonlijke gids op zak. Jong en oud, bezoekers én bewoners krijgen op een boeiende manier een andere kijk op onze bijzondere natuur en cultuur. Ontdek hoe verrassend gemeente Loon op Zand is met de interactieve wandel- en fietsroutes. Met je mobieltje binnen handbereik word je onderweg verrast met allerlei extra’s: leuke weetjes, historische anekdotes, informatie over cultuur en natuur, prikkelende vragen of uitdagende opdrachten. Raad de geluidsfragmenten, reis door de filmpjes mee naar de mooiste plekjes, geniet van de verhalen en speur mee naar de onderwerpen op de foto’s. Helemaal gratis!

Meer informatie vind je op de website van BeleefRoutes

Deel dit artikel