© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

In het Zuid-Limburgse Bocholtz vindt op 6, 7 en 8 september een bijzondere, historische wandeling plaats. Vertelster Yvon Frissen neemt je mee in de geschiedenis van bijzondere gebouwen en een indrukwekkend landschap.

Om 12.00 uur ben je welkom bij D’r Aowe Kino voor een heerlijke ontvangst met koffie en vlaai. Daarna vertrek je met Yvonne voor de wandeling langs hoeves en andere monumentale gebouwen van Bocholtzer steen, keihard kalksteen dat in vroeger tijden in Bocholtz en Vetschau uit de bodem werd gehaald. 

In de tijd van de Romeinen werd de villa ‘Bocholtz-Vlengendaal’ al gebouwd met deze steensoort. Yvonne laat je de sporen zien die voormalige inwoners er hebben achtergelaten. Rond 14.00 uur kom je terug bij D’r Aowe Kino voor een voortreffelijke lunch in Romeinse stijl. Wat er onder andere geserveerd wordt? Een Romeinse bol van de plaatselijke bakker Dreessen, ‘poetes’ (bloedworst) en stroop.

Wanneer: vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september, ontvangst om 12.00 uur Startlocatie: D’r Aowe Kino, Doctor Nolensstraat 9, Bocholtz Prijs: € 17,00 p.p.

Meer informatie vind je op de website van Land van Kalk.

Deel dit artikel