Wijngaard De Holdeurn
Wijngaard De Holdeurn

Voor een goed glas wijn hoef je niet naar Frankrijk of Zuid-Amerika. Dankzij de heuvels en bijzondere grondsoort is Groesbeek en omgeving de bakermat van prachtige wijnen die regelmatig in de prijzen vallen. Bijna 25 hectare wijngaard is er inmiddels in het grootste Wijndorp van Nederland.

Zes wijnboeren maken hier een keur aan mooie wijnen. Kom zelf het Wijndorp Groesbeek al wandelend verkennen tijdens één van de mooie wijnwandelingen.

Wijnwandeling Groesbeek: mooiste wandeling van Nederland 2019

De Groesbeekse wijnwandeling is gemaakt door wandelblogster ‘Wanda wandelt’ en is in 2019 bekroond als mooiste wandeling van Nederland! De route is ongeveer 13 km. De wandeling voert eerst naar Wijnhoeve De Plack en eindigt bij de diverse percelen van De Colonjes, achter het Wijnbouwcentrum. In het Wijnbouwcentrum wordt een groot deel van de wijnen van de wijngaarden uit de omgeving gemaakt. Onderweg wandel je door een bijzonder beeklandschap en langs groene weilanden. Op diverse plekken heb je zicht op het Reichswald aan de overkant van de Duitse grens. Vind je 13 km te lang? Er start ook een korte route vanaf het Wijnbouwcentrum. Kijk voor meer info op de website van het Nederlands Wijnbouwcentrum

Nederlands Wijnbouwcentrum Groesbeek

Het Nederlands Wijnbouwcentrum is de uitgelezen plek voor alles op het gebied van wijn en wijnbeleving. Dit is hét startpunt van wandel- en fietsroutes. Het Wijnbouwcentrum organiseert diverse wandelactiviteiten. Maar ook kun je hier terecht voor proeverijen. Strijk na je wandeling neer op het terras en geniet van een glas Groesbeekse wijn met uitzicht op de wijngaard.

Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek

Wat is een Wijndorp zonder feesten? Op 26 en 27 september staat de 14e editie van de Nederlandse Wijnfeesten gepland. Tijdens de Nederlandse Wijnfeesten komt alles samen wat Wijndorp Groesbeek zo bijzonder maakt. In een bijzondere sfeer en ambiance kun je twee dagen lang proeven en beleven van alles wat met wijn te maken heeft.

TIP: Combineer een bezoek aan de Wijnfeesten met één van de wijnwandelingen. Hou de website van Nederlandse Wijnfeesten in de gaten voor het programma.

Veel en afwisselend aanbod in Wandelgemeente van het Jaar 2020

Berg en Dal is bekroond met de titel Wandelgemeente van het jaar 2020. Je vindt in Berg en Dal afwisselende wandelroutes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Dorpsommetjes? Of de Berg en Dalse Kroegjesroute? Laat je informeren en inspireren via de website over wandelen in Berg en Dal.

wandelnieuws promotieplaatje bergendal

Deel dit artikel