Het Hondsrugpad is Wandelroute van het Jaar 2022 © foto Arjen Snijder Photography

Het Hondsrugpad is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2022. De route kwam als winnaar uit de bus uit een shortlist met vijf andere wandelroutes om de titel ‘beste wandelroute van de Benelux’.

De andere vier genomineerden waren het Biesboschpad, Dutch Mountain Trail, Ons Kloosterpad (alle drie uit Nederland) en La Lesse et La Lomme par les GR uit België.

Het Hondsrugpad van 166km is het Nederlandse gedeelte van het INTERREG-project Hondsrugpad-Hünenweg (in totaal 325km), dat de geoparken De Hondsrug en TERRA.Vita in Duitsland met elkaar verbindt. De route loopt van Groningen naar Meppen, net over de Duitse grens en gaat daar vandaan naar Osnabrück. De route gaat over oude paden, door bossen, uitgestrekte heidevelden en fraaie zandverstuivingen. Ook akkers langs esdorpen en hunebedden kom je onderweg tegen.

Het Hondsrugpad is gekozen vanwege de perfecte bewegwijzering en de grote afwisseling in landschappen. Verder spraken het grote aandeel aan onverharde paden en de evenwichtige mix van natuur en cultuur de jury aan.

De verkiezing van de Wandelroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het uitzetten van kwalitatief goede routes wil stimuleren.

Voor meer informatie het Hondsrugpad vind je op de website.

 

Deel dit artikel