© foto Shutterstock

Het is een eenvoudig, maar vaak over het hoofd gezien deel van je wandeluitrusting, maar toch cruciaal om de beste waterfles voor wandelen te vinden. Zelfs de kortste wandeling zal ervoor zorgen dat je dorst krijgt, dus het meenemen van drinken is een uitstekend idee.

En op een langere tocht is het echt essentieel. Een waterfles van goede kwaliteit is een belangrijk onderdeel van je outdooruitrusting. Eventueel kun je zelf waterflessen bedrukken, maar kiezen voor een van deze bidons is ook een goede optie! 

LifeStraw Go 2-Stage Bottle 

Je hebt misschien wel eens gehoord van LifeStraw,  dat is het merk achter het waterfilter dat eruitziet als een dik plastic rietje en waarmee je veilig kunt drinken uit vrijwel elke onbetrouwbare waterbron. Na het overweldigende succes van dat product, heeft de LifeStraw de collectie uitgebreid met een reeks waterflessen die dezelfde technologie gebruiken. Bij normale bidons bedrukken is dat helaas niet mogelijk! Voor wandelen is de beste keuze de LifeStraw Go. Van de buitenkant ziet het eruit als een gewone waterfles, maar je kunt er zonder gevaar mee uit alle waterbronnen drinken! 

Vapur Foldable Bottle and Drinklink Hydration System

Soms is een lichtgewicht bidon goed en voor die gelegenheden kan je de flexibele, opvouwbare Vapur kiezen. Met een gewicht van slechts 50 g voor het 680 ml-model is dit een van de allerlichtste waterflessen die er is. De waterfles kan zelfs worden opgerold tot een klein pakketje als ie niet in gebruik is. Ideaal als extra capaciteitsbooster op een lange wandeldag. Deze opvouwbare waterflessen bedrukken is bovendien ook mogelijk, waardoor je het je deze bidon een eigen design kan geven. Op die manier ziet je bedrukte bidon er niet alleen mooi uit, maar is ie ook nog eens handig en ruimtebesparend. 

Hydro Flask Lightweight Trail Series Bottle

De Hydro Flask Lightweight Trail Series-fles is misschien een beetje een mondvol, maar er zijn enkele belangrijke verschillen, die deze fles op dit moment tot een van de beste waterflessen voor wandelaars maken. De belangrijkste punten zullen zeker bekend zijn bij bestaande Hydro Flask-bezitters: een robuuste roestvrijstalen constructie, een gemakkelijk los te schroeven dop en een breed mondstuk, die het vullen met soep, thee of water uit een beekje heel eenvoudig maakt. De dubbelwandige constructie houdt dranken 12 uur warm of 24 uur koud. Bij andere bidons of waterflessen bedrukken is dat vaak niet het geval! 

Nalgene Sustain Bottle

Nalgene is een van de meest gevestigde namen in de wereld van waterflessen en biedt allerlei maten, kleuren en vormen voor alle gelegenheden. Het Sustain-assortiment is een van de nieuwste lanceringen van het bedrijf en biedt de iconische no-nonsense fles met brede opening, maar gemaakt van 50% gerecycled plastic afval. Die ecoboost is welkom, en de welbekende brede mond, BPA-vrije, vaatwasmachinebestendige fles zal je goed van pas komen op elk wandelavontuur. De flessen zijn vrijwel onverwoestbaar en hun lichte gewicht en robuuste eenvoud zijn de redenen dat ze op talloze expedities naar alle uithoeken van de wereld worden gebruikt.