© foto Shutterstock

Het advies is om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Dat kan natuurlijk betekenen dat je een eindje gaat fietsen, maar vanzelfsprekend behoort ook wandelen tot de opties. Sterker nog, het grootste deel van de mensen kiest ervoor om te wandelen...

Naast het grote voordeel dat wandelen ontzettend toegankelijk is en door zo goed als iedereen kan worden uitgevoerd, is het natuurlijk enorm laagdrempelig. Je kunt bij wijze van spreken op dit moment je schoenen aantrekken en een rondje gaan wandelen. Toch heeft dagelijks een flinke wandeling maken nog veel meer voordelen. Welke voordelen dit allemaal zijn vertellen we je hier.

Goed voor je hart

Wanneer je dagelijks een stukje gaat wandelen, zorg je ervoor dat je je bloeddruk verlaagd. Dit komt namelijk door het feit dat je door te wandelen de bloedcirculatie in het lichaam extra stimuleert. Vooral wanneer je wat ouder wordt, neemt de kans op een hoge bloeddruk toe. Extra belangrijk dus om er alles aan te doen om dit te voorkomen. Zo kun je dus met een kleine stukje wandelen van zo’n 10 tot 15 minuten de kans al gigantisch verkleinen.

Vetverbranding wordt gestimuleerd

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dan 10.000 stappen per dag ervoor zorgt dat je vetverbranding extra wordt gestimuleerd. Uiteraard betekent dat niet dat je ook direct alles kunt eten wat je lekker vindt, want dan heeft het natuurlijk weinig zin. Je zult namelijk merken dat wanneer je dit een tijd lang dagelijks doet en je hetzelfde blijft eten als voorheen, je vet zult verbranden op verschillende plekken van je lichaam.

Goed voor de longinhoud

Wil jij net aan het einde van het jaar via de online zorgvergelijker overstappen naar een andere zorgverzekeraar, omdat je hier een volledige ‘healthcheck’ cadeau krijgt? Dan zul je merken dat wanneer je van tevoren dagelijk een eind gaat wandelen, dit een positieve uitwerking heeft op de longinhoud. Vooral wanneer je jezelf steeds blijft uitdagen door iedere week een stukje verder te gaan lopen. Je longen moeten namelijk meer inhoud hebben om je te kunnen blijven voorzien van voldoende zuurstof, waardoor je ze als het ware traint om dit constant te kunnen blijven doen.

Gezellig

Dagelijks een stuk wandelen heeft niet alleen een positieve uitwerking op onze fysieke gesteldheid. Wist je namelijk dat het ook goed is voor onze hersenen? Door veel te wandelen worden je hersenen extra gestimuleerd, waardoor je ook de kans op vervelende ziektes zoals dementie en ook parkinson kunt verkleinen. Daarnaast is een eindje wandelen natuurlijk ook gewoon ontzettend gezellig. Of het nu in de pauze van je werk is of ‘s avonds met je partner. Zo kan je even bijkletsen over van alles en nog wat en kom je met een frisse blik weer thuis of terug op de werkvloer. Wel is het goed om het tijdens de wandeling in de pauze van je werk niet te hebben over het werk zelf. Anders kom je natuurlijk nog niet met een ‘leeg’ hoofd weer terug op kantoor.

 

Deel dit artikel