De Samaria kloof © foto Shutterstock

Het eiland Kreta is erg groot en is naast een populaire vakantiebestemming ook een erg populaire wandelbestemming. Het eiland biedt diverse mogelijkheden voor prachtige wandelingen door de natuur, kloven en ook naar de stranden. Je hoeft je als wandelaar dus zeker niet te vervelen op Kreta...

Kreta is makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Goedkope vliegtickets naar Kreta koop je eenvoudig en snel online. Eenmaal op Kreta aangekomen kan het avontuur beginnen! Maar welke wandelingen zijn zeker de moeite waard als je op het eiland bent? Hieronder vind je inspiratie voor de mooiste wandelingen op Kreta!

Wandeling door de Samaria kloof

Een van de bekendste wandelingen op Kreta is de route door de Samaria kloof. Deze kloof is een van de meest indrukwekkende natuurfenomenen van het eiland. Je kunt een prachtige wandeling door de kloof doen en er je ogen uitkijken. De wandeling is in totaal 16 kilometer lang en je wandelt tussen 500 meter hoge rotswanden. De wandeling begint op het plateau van Omalos en eindigt bij Agia Remeli, waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over de Libische Zee. Je merkt het al, als echte wandelliefhebber moet je deze wandeling zeker niet overslaan!

Wandel door Milos Skalopatia

Houd jij van ongerepte natuur? Dan is het een aanrader om te gaan wandelen door het natuurgebied Milos Skalopatia. In dit natuurgebied vind je talloze stromende beekjes en prachtige rotsformaties. Door al het water is het natuurgebied zowel in de winter als in de zomer mooi groen. Ook zul je er vele schildpadden tegenkomen, die vaak even op de rotsen komen liggen om lekker te zonnen. Dit natuurgebied is niet erg bekend en daardoor ideaal om te bezoeken als je niet van drukke plekken met veel toeristen houdt. Milos Skalopatia is ongerept en de perfecte plek om te genieten van een wandeling door de prachtige natuur!

Wandeling door de Tamariskos kloof

In Kreta zijn veel verschillende kloven waar je doorheen kunt wandelen. Een andere prachtige kloof waar je tussendoor kan wandelen is de Tamariskos kloof. Deze kloof ligt in een prachtig natuurgebied, dat een beetje op een jungle lijkt. Tijdens de wandeling zal je ook een indrukwekkende waterval van 30 meter tegenkomen. Ondanks dat de wandeling slechts 6 kilometer lang is, zijn sommige gedeeltes van de wandeling vrij steil en lastig om te beklimmen. Daarom is deze wandeling alleen aan te raden voor ervaren wandelaars.

Met al deze inspiratie voor wandelingen op Kreta moet het vast lukken om een aantal prachtige wandelingen te doen op vakantie naar Kreta!

Deel dit artikel