© foto Shutterstock

Kerst staat alweer bijna voor de deur. Niet alleen staat kerst in het teken van gezelligheid en cadeautjes, ook de Santa Run wordt steeds populairder in deze periode. Bij de Santa Run wandelen, joggen of rennen deelnemers een bepaalde route in een kerstmannenpak en kerstmuts, om op die manier geld op te halen voor het goede doel.

Maar wat zijn de grootste voordelen van een Santa Run en waarom zou je dus ook mee moeten doen deze komende editie? Lees snel verder, wij zetten hieronder een aantal voordelen voor je op een rij!

Het is voor een goed doel

Het grootste voordeel van een Santa Run is dat het voor een goed doel is. Er wordt geld ingezameld door middel van inschrijfgeld van deelnemers en het geld van sponsors, om zo tot een mooi bedrag te komen. Santa Runs worden door heel het land georganiseerd in de maand december en er wordt gestreden voor meerdere goede doelen. Een organisatie bepaalt zelf waar het geld naartoe gaat. Als je meeloopt aan een Santa Run, dan draag je jouw steentje dus bij aan een goed doel.

Het is voor jong en oud

Wat ook een voordeel is van de Santa Run, is dat het voor jong en oud is. Dat maakt de Santa Run heel toegankelijk. Of je het nu samen met je gezin wilt doen, met vrienden of als oudere, het kan allemaal. Daarmee is het dus ook een activiteit voor zowel jong als oud. Vaak is de route tijdens een Santa Run slechts zo’n drie kilometer lang, waardoor je hiervoor niet hoeft te trainen. Door heel Nederland zijn routes te vinden en daardoor is het vast mogelijk om er eentje te vinden bij jou in de buurt. Je bepaalt zelf of je de route lopend of rennend aflegt.

Staat garant voor een hoop gezelligheid

Nog een reden om dit jaar mee te doen met een Santa Run, is omdat het veel gezelligheid biedt. Dat iedereen de route loopt in een kerstmanpak brengt toch een bepaalde sfeer met zich mee. De sfeer is hierbij dan ook een stuk anders dan bij een normale hardloopwedstrijd. Vooral als je met meerdere mensen tegelijkertijd de route loopt, maak je gegarandeerd een hoop plezier. Uiteraard is het ook mogelijk om na afloop nog even gezellig bij elkaar te komen met een aantal mensen. Zo kom je hoe dan ook alvast in de kerststemming!

Zie je het zitten om mee te doen aan een Santa Run?

Dan is het slim om op tijd je kerstoutfit te verzamelen. Vaak krijg je een kerstmanpak als je jezelf inschrijft, maar in veel gevallen mag je ook je eigen kerstmanpak dragen tijdens de route. Als je enthousiast bent geworden over dit landelijke fenomeen, ga dan op zoek naar een Santa Run in jouw omgeving. Niet alleen help je het goede doel als je jezelf inschrijft, ook ga je ongetwijfeld een gezellige tijd tegemoet.

Deel dit artikel