© foto Shutterstock

Ben je een echte wandelaar en wil je meer van de wereld zien? Dan is dat vaak een nogal lastige combinatie. Je kunt maar een bepaald aantal kilometers per dag wandelen en als je dan ook nog al je bagage zelf moet dragen en voor een overnachtingsplek moet zorgen, dan is het een echte opgave. Maar het kan ook anders...

Je kunt wandelen en meer van de wereld zien héél goed combineren door een camper te huren. Je hebt dan altijd je slaapplek bij je en kunt iedere dag een fikse wandeling maken en dan weer verder reizen. Dat hoeft ook echt niet alleen in Nederland. Wat denk je van Canada of Zweden?

Canada is immens groot

Reizen in een camper door Canada is een reis die bij veel mensen op de verlanglijst staat. Maar alleen maar een camper huren Canada en dan van het ene eind naar het andere eind reizen kan wat saai worden. Vandaar dat het voor veel mensen een goede combinatie is om niet alleen te rijden en te reizen, maar ook rustdagen van het rijden in te plannen en dan heerlijk te gaan wandelen. Je weet niet wat je ziet in Canada. Natuurlijk, de reis in de camper is al geweldig, maar als je er ook nog eens gaat wandelen, dan heb je het beste uit twee werelden.

En wat denk je van Zweden?

Zweden is een land waar je niet als eerste aan denkt wanneer het om een vakantie gaat. Maar Zweden is schitterend! Je hebt de ruige natuur met gletsjers en bergen, maar ook gezellige plaatsjes aan de kust en prachtige bergwegen. Het land nodigt dus echt uit voor een paar schitterende wandelingen. Je kunt een camper huren Zweden en zo het land doorkruisen en hier en daar wat extra dagen parkeren om lekker te gaan wandelen. Kom je hoog genoeg in Zweden, dus eigenlijk in Zweeds Lapland, dan is de kans, zo tussen september en maart, erg groot dat je ook nog eens het Noorderlicht kunt zien. Een magische ervaring!

Waarom met een camper en niet gewoon met de auto?

Natuurlijk kun je er ook met de auto op uit om lekker te gaan wandelen, maar het grote voordeel van een camper is dat je altijd je slaapplek bij je hebt. Je hoeft dan niet, na een flinke wandeling, nog op zoek naar een plek om te kunnen overnachten. Je kunt in veel landen de camper op speciale camperplekken zetten, maar ook is wildkamperen met een camper vaak toegestaan. Hoe bijzonder is dat?