© foto Shutterstock

Als je gaat wandelen, kan de keuze van je ondergoed van grote invloed zijn op het comfort dat je tijdens de wandeling ervaart. Het juiste ondergoed houd je droog en vrij van wrijving. Dit zijn vier tips voor het kiezen van comfortabel wandelondergoed...

1. Het beste type ondergoed voor wandelen

Als je gaat wandelen is het belangrijk dat je goed kunt bewegen zonder dat het ondergoed tegen je huid schuurt. Dat bereik je met ondergoed dat een goede bedekking geeft. Boxers hebben pijpjes die doorlopen tot de bovenkant van de dij. De extra bedekking kan vaak helpen om schuren aan de binnenkant van de dijen te verminderen. Het dragen van een boxershort is dan ook een verstandige keuze..

2. Het materiaal

Als je stevig wandelt, is het belangrijk dat je ondergoed goed vocht kan afvoeren en snel weer droog is. Bamboe is een ideale stof, want dit heeft beide eigenschappen. Bovendien ademt bamboe goed en kan het materiaal veel vocht opnemen. Ook polyamide is een stof die zowel vocht afvoert als snel droogt. Het materiaal kan alleen geen vocht opnemen en is weinig ademend. Merinowol is een materiaal dat vocht kan afvoeren en daarnaast redelijk snel droogt. Deze fijne wolsoort neemt ook vocht op. Hierdoor blijf je niet zo droog als bij polyamide, maar wel warm. Bij warm weer kan het vocht vrijkomen dat in de vezels wordt vastgehouden. Dit zorgt voor verkoeling.

3. Kies een goed pasvorm

Voor wandelondergoed wil je een pasvorm die goed aansluit bij je lichaamsvorm en die eveneens in vorm blijft. Het ondergoed moet echter niet te strak zitten. Pas ook op voor te los ondergoed, want daardoor kan de stof zich ophopen en tegen je huid schuren.

4. Zorg voor extra comfort

Zoek naar ondergoed met eigenschappen die het comfort verhogen. Denk bij comfort aan naadloos ondergoed. Ook zit het prettiger wanneer onderbroeken in plaats van een label een bedrukking hebben met alle informatie over de maat, de materialen en de wasinstructies. Een dunne, comfortabele tailleband die je huid niet irriteert als er een rugzak tegenaan drukt, is ook iets om op te letten bij je keuze voor wandelondergoed.

Deel dit artikel