Heb je wel eens een keer een bezoek gebracht aan de Waddeneilanden? Dan weet je maar al te goed dat het er werkelijk waar prachtig is. Het maakt niet uit in welk seizoen je de eilanden bezoekt, het hele jaar door is een week of weekend weg een goed idee.

Waarom? Je staat oog in oog met de constant veranderende natuur, je spot van een afstandje zeehonden en geniet van de rust en ruimte op de prachtig onderhouden stranden. Niet zo gek dus dat je het liefste alles wilt zien van alle eilanden die ons land rijk is. Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een keer te gaan eilandhoppen op de Wadden.

Bekijk eilanden van een afstand door een dag te gaan wadlopen

Begin je vakantie bijvoorbeeld met het boeken van een overnachting in een hotel Vlieland of een hotel op Texel. Deze twee eerste eilanden van de zo bekende ‘TV-TAS’ zijn namelijk erg makkelijk te bereiken vanaf het vasteland. Op deze eilanden zijn er voor jong en oud activiteiten in overvloed. Een van de meest populaire dingen om te doen op de eilanden, is toch wadlopen. Want hierdoor krijg je in een relatief korte tijd een erg goed beeld van de omgeving. Het wadlopen wordt altijd gedaan met een ervaren gids, zodat je zeker weet dat je perfect loopt tussen eb en vloed. 

Neem de boot naar verschillende Waddeneilanden en ontdek al het moois per plek

Om er zeker van te zijn dat je spullen veilig en droog van A naar B worden vervoerd, is het een goed idee om de boot te pakken naar verschillende soorten eilanden. Hierdoor kun je in bijvoorbeeld al een week een erg goed beeld krijgen van de verschillende highlights per eiland. Leuk om te ontdekken met vrienden, met je partner of met het hele gezin.

Heerlijk relaxen op de Waddeneilanden, bijvoorbeeld in een vakantiehuis dat je huurt

Eén ding is zeker, de Waddeneilanden is de perfecte plek om je batterij weer even helemaal op te laden. Geniet van je welverdiende vakantie in een vakantiehuis Texel en ben in een mum van tijd op het strand. Drink een drankje bij een leuke strandtent, spot de vuurtoren van een afstand en wandel over de kade bij de haven. De eilanden hebben genoeg leuks te bieden om je iedere dag van de reis volop te kunnen vermaken.

Deel dit artikel