Sagrada Familia

Barcelona is een ideale bestemming voor een onvergetelijke stedentrip. Barcelona is erg makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Veel mensen vliegen naar Barcelona met KLM en zijn binnen 2,5 uur al in de stad.

De stad heeft een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden en je kunt er heerlijk genieten aan het strand. In en rondom Barcelona kun je ook terecht voor het lopen van mooie wandelroutes. Hieronder vind je genoeg inspiratie voor wandelroutes in de buurt van Barcelona!

Kasteel van Montjuïc

Het kasteel van Montjuïc ligt aan de rand van de stad Barcelona aan de kant van de zee. Het kasteel is erg indrukwekkend om te zien en vanaf boven kun je ook genieten van een prachtig uitzicht over de zee en de stad. Als je het kasteel wilt bezoeken kun je ervoor kiezen om de wandelroute ernaar toe te lopen. De route is in totaal 4,6 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur voor als je het kasteel uitgebreid wilt bekijken. Onderweg loop je langs prachtige fonteinen, groene parken en kun je genieten van prachtige uitzichten. De wandeling naar het kasteel van Montjuïc is dus zeker de moeite waard om te lopen!

Salto de Sallent y Sant Joan de Fàbregues

Wil je ook een keer een wandelroute buiten de stad om lopen? Dan zou je voor de wandelroute ‘Salto de Sallent y Sant Joan de Fàbregues’ kunnen gaan. Deze wandelroute ligt in de regio Catalonië ver buiten Barcelona en brengt je naar een van de authentieke dorpen rondom de stad. Het is een ideale bestemming om even tot rust te komen van alle drukte van de stad. De wandeling is ongeveer 6,5 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur. Het is een relatief lichte wandeling en daarom ook geschikt voor mensen die geen hele goeie conditie hebben. Tijdens de wandeling kun je genieten van prachtige uitzichten over landschappen, een waterval en oude gebouwen. Zeker een aanrader voor als je een dagje van de prachtige natuur wilt genieten!

Het strand van Barcelona

Bij een wandeling in Barcelona denk je misschien niet snel aan het strand van Barcelona. Toch is dit strand erg geschikt voor het maken van een korte wandeling. Het strand heeft een lengte van maar liefst 4 kilometer en dit maakt het strand de ideale plek voor een mooie wandeling. Hier maken bijvoorbeeld veel wandelaars die in de stad wonen graag gebruik van. Als je aan de ene kant van het strand begint met de wandeling kun je aan het eind van het strand met de metro terug. Zo hoef je niet heen en weer te lopen! In het hoogseizoen is het aan te raden om de wandeling 's ochtends vroeg of 's avonds laat te lopen. Zo voorkom je de topdrukte en kun je nog genieten van een klein beetje rust!

Het oude centrum

Als je in Barcelona bent kan een bezoek aan het oude centrum van de stad zeker niet ontbreken. Een deel van het oude centrum is de gotische wijk, waar je je ogen uit kunt kijken naar de gebouwen en huizen in gotische stijl. Ook vind je in het oude centrum nog restanten van het oude Romeinse Rijk zoals Romeinse muren. Het bekende plein de ‘Ramblas’ ligt ook in het oude centrum. Hier kun je een bezoekje brengen aan een van de bekendste markten van Barcelona: de ‘Boqueria’ markt. Hier kun je een hele tijd rondkijken en heerlijke Spaanse lekkernijen proeven of Spaanse items kopen. Het oude centrum van Barcelona is dus zeker de moeite waard om door te wandelen!

Bunkers del Carmel

Een andere mooie plek voor een wandeling zijn de Bunkers del Carmel. Deze bunkers zijn gebouwd tijdens de Spaanse Burgeroorlog en liggen ongeveer 250 meter hoger dan de stad. Als je boven op de bunkers staat kun je daarom genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf de bunkers spot je onder andere het strand, de Sagrada Familia en de gotische wijk. Je kunt de bunkers lopend bezoeken en op meerdere startpunten beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen bij het ‘Park del Guiardó’ of het ‘Park Guell’. Bij beide startpunten ben je ongeveer 45 minuten onderweg en is de wandeling vrij kort. Dit maakt deze wandeling ideaal om bijvoorbeeld 's avonds tijdens zonsondergang te doen.

Met al deze inspiratie voor wandelroutes rondom Barcelona hoef jij je niet te vervelen tijdens de stedentrip!

Deel dit artikel