© foto Shutterstock

Wandelen is niet alleen een fysieke activiteit om de kracht van je lichaam te oefenen en te trainen. Deze activiteit kan ook je geest opfrissen. Je kunt het prachtige landschap van de in zijn oorspronkelijke vorm zien. Omdat deze activiteit veel fysieke vaardigheden vereist, moet je jezelf voorbereiden.

Als het je eerste keer is dat je gaat wandelen, kan het zijn dat je in de war bent over wat je moet dragen en meenemen. Is het beter om een rugtas of handtas mee te nemen? Je kunt je houden aan de onderstaande wandeltips voor beginners. Dan kun je veilig en plezierig wandelen.

Het weer controleren

Aangezien je een beginnende wandelaar bent, moet je ervoor kiezen om te gaan wandelen bij mooi weer. Op deze manier kun je zorgen voor de beste ervaring. De weersomstandigheden zijn van grote invloed op je wandelactiviteit. Wanneer je bij slecht weer naar een berg gaat, kan dit het risico op een ongeval vergroten. Als dat gebeurt is je wandelervaring niet leuk meer. Je kunt je echter tegen regen beschermen door een regenjas in je schooltas te stoppen. Soms is het weer onvoorspelbaar. Je moet dus beschermende uitrusting voorbereiden, zoals een regenhoes, waterdichte koffers, vuilniszakken, handwarmers en een hoofdlamp.

Wat benodigdheden meenemen

De benodigdheden die je meeneemt zijn afhankelijk van hoe lang je aan deze reis besteedt. Als je gewoon een dagje wilt gaan wandelen, moet je deze items in je kapten and son rugzak klaarzetten. Eerst moet je een papieren kaart meenemen. Deze kaart helpt je om op koers te blijven. Dan heb je ook een kompas nodig om de juiste richting te bepalen. Je zult dus niet verdwalen in de bergen. Vergeet niet voldoende water en eten mee te nemen. Wandelen kost veel energie, dus je moet gehydrateerd blijven. Vervolgens moet er een EHBO-doos en firestarter in je tas zitten. Basis-EHBO is zeer nuttig voor elk type letsel. Andere dingen die je mee moet nemen zijn een mes, zaklamp en zonnebril.

De wandelschoenen selecteren

Het type schoenen dat je draagt, is van invloed op je veiligheid en comfort. Je moet het parcours kennen om de juiste wandelschoenen te kiezen. In de outdoorwinkel in de buurt kun je de wandelschoenen passen die bij je voeten passen. Zorg ervoor dat de schoenen goed aansluiten. Ze mogen niet strak zitten. Ook moet je de meest comfortabele sokken kiezen. De sokken moeten een goede lengte hebben. De meest aanbevolen sokken om te wandelen zijn sokken van merino wol tot op de knie. Het hebben van de beste kwaliteit wandelschoenen en sokken kan een investering zijn.

Vermijd solo-wandelen

Als beginner moet je niet alleen gaan wandelen. Je moet gaan wandelen met je vrienden. Zij kunnen je helpen met navigeren. Wanneer je geblesseerd raakt, staan ​​zij klaar om je te helpen. Je eerste keer wandelen zal leuk zijn als je met een aantal vrienden gaat. Vergeet niet je camera en telefoon mee te nemen om wat foto's te maken. Zo heb je onvergetelijke herinneringen aan je wandeltocht.

Deel dit artikel