© foto Shutterstock

Wandelen wordt spannender en leuker als je het op een zonnige dag doet. Je kunt het weer echter niet voorspellen. Het weer kan ineens omslaan. In het midden van je reis kunnen er donkere wolken komen en kan het gaan regenen.

Daarom moet je je kleding en veiligheidsuitrusting voorbereiden om in de regen te gaan wandelen. Als je alles wat je nodig hebt in je handtas hebt, ben je veilig en beschermd. Dus wat moet je voorbereiden om te wandelen in de regen? Je moet de beschermende uitrusting, warme en waterdichte kleding en de juiste schoenen voorbereiden.

Beschermingsuitrusting meenemen

Misschien is je schooltas niet waterdicht. Je moet dus extra beschermingsmiddelen meenemen om ervoor te zorgen dat het water niet in je tas kan sluipen. Allereerst heb je een pack regenhoes nodig. Zorg ervoor dat het formaat van de regenhoes goed past bij je rugzak. Dan heb je een waterdichte hoes nodig om je smartphone of camera te beschermen. Plastic zakken met ritssluiting zijn ook essentieel. Dit plastic is veelzijdig, dus je kunt het gebruiken om alles in te pakken. Andere spullen voor nat weer die je mee moet nemen zijn handwarmers, wandelstokken, hoofdlamp en handdoek.

De juiste kleding dragen

Aangezien er altijd kans is op regen, moet je nadenken over wat je aantrekt. Je moet letten op je binnenkleding, bovenkleding en schoeisel. Ten eerste moet je het dragen van katoen vermijden. Katoen neemt water op en is moeilijk te drogen. Overweeg om polyester, nylon of wol te dragen tijdens het wandelen. Je kunt wat lichtgewicht kleding meenemen in je kapten and son rugzak. Zorg er dan voor dat je jas synthetische isolatie heeft om je warm te houden. De beste jas die je moet dragen is een waterafstotende jas met isolatie. Vergeet niet een regenjas of regenkleding en een regenmuts mee te nemen.

Het gevaar vermijden bij nat weer

Wandelen bij nat weer is beangstigend voor beginners. De weg kan glad en gevaarlijk zijn. Je moet je dus aan deze volgende tips houden om ongewenste complicaties te voorkomen. Eerst moet je voorzichtig lopen op de modderige hellingen en gladde rotsen. Als je de gezwollen kreken wilt oversteken, moet je de heupgordel losmaken. Zo kom je los van de rugzak als je in de rivier valt. Als je te maken krijgt met plotselinge overstromingen, moet je zo snel mogelijk naar het hoger gelegen gebied. Dan moet je de symptomen van onderkoeling kennen. In dit geval moet je stoppen en je energie verhogen door meer te eten en te drinken.

Tips voor wandelen op regenachtige dagen

Als het gaat regenen moet je je lichaam zo snel mogelijk beschermen tegen nat worden. Zorg er dus voor dat de regenkleding toegankelijk is. Vervolgens moet je het weer blijven volgen om te beslissen of je moet stoppen of verder moet lopen. Wanneer je het koud begint te krijgen, moet je meer lagen toevoegen om het warmer te krijgen. Je kan ook een snack pakken. Zo voorkom je dat je onderkoeld raakt. Als het weer slechter wordt als je net aan je reis bent begonnen, kun je beter omkeren.

Deel dit artikel