© foto Shutterstock

Shirts met lange mouwen zijn handige kledingstukken die je bij veel activiteiten kunt dragen. Ze houden je bovenlichaam warm, voorkomen dat je verbrandt door de zon en kunnen je beschermen tegen huidirritatie, veroorzaakt door kleding die tegen je huid zit.

Je kunt de mouwen ook oprollen om er stijlvol uit te zien als je ze niet naar beneden wilt rollen of als ze in de weg zitten tijdens het doen van activiteiten. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat zweet er doorheen komt. Hieronder vind je enkele zaken waarvoor een shirt met lange mouwen goed is.

Ze houden je bovenlichaam warm

Shirts met lange mouwen zijn geweldig om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Je kunt ze alleen dragen of onder een ander shirt. Dit is afhankelijk van wat je gaat doen. Ze zijn ook perfect om in bed te dragen. Ze houden je bovenlichaam warm terwijl de lucht rond je armen en schouders kan circuleren. Als je in een koud klimaat leeft, kunnen overhemden met lange mouwen je behaaglijk houden terwijl ze toch comfortabel genoeg zijn. Je hoeft dus geen geen extra deken te gebruiken. Als het buiten warm is, houden deze onderlagen de boel koel genoeg voor een goede nachtrust.

Ze zorgen ervoor dat je niet verbrandt

Als je een lichte huid hebt, zijn lange mouwen goed om de zon van je armen en nek te houden. Ze kunnen ook goed zijn om de zon van je rug te houden. Het dragen van shirts met lange mouwen is dus een heel goed idee als je direct zonlicht zoveel mogelijk wilt vermijden.

Ze kunnen je beschermen tegen huidirritatie

Lange mouwen kunnen je ook beschermen tegen huidirritatie veroorzaakt door kleding die tegen je huid zit. Dit is een veel voorkomend probleem, vooral als je een gevoelige huid hebt. De wrijving van kleding tegen de huid kan leiden tot huiduitslag, blaren en andere soorten irritatie die het leven oncomfortabel kunnen maken. Shirts met lange mouwen worden vaak gemaakt van materialen die van binnen zacht en glad zijn en extra bescherming bieden tegen dit soort irritatie.

Je kunt de mouwen oprollen om er stijlvol uit te zien

Als je je mouwen oprolt, kun je er stijlvoller en verzorgder uitzien dan wanneer je ze over de hele lengte zou dragen. Er zijn echter verschillende manieren om dit te doen. Dit is afhankelijk van wat voor soort kleding je draagt in combinatie met het shirt met lange mouwen. Draag je een pak of een geklede broek met een blazer of jas, dan werkt het oprollen van je mouwen het beste als je dit in dezelfde richting doet als de andere knopen op je jas/blazer. Hierdoor voelt het aan als één doorlopend stuk. Dit geeft ook een meer gepolijste look dan het dragen van een niet-ingestopt overhemd onder formele kleding. Als je sneakers onder een spijkerbroek draagt, is het oprollen helemaal oké. Het is niet te formeel voor dat soort outfits, aangezien beide stukken zelf behoorlijk relaxed zijn en jeans goed passen bij sneakers.