Het Holtingerveld © foto Shutterstock

Drenthe is een van de meest dunbevolkte provincies in Nederland. De provincie biedt veel natuur en daarom is Drenthe een uitstekende bestemming voor een wandelvakantie...

Drenthe heeft vele prachtige wandelroutes door de natuur en pittoreske dorpjes. Ook kun je er mooie accommodaties vinden om te overnachten. Hieronder vind je inspiratie een onvergetelijke wandelvakantie in Drenthe!

Wandelroute Holtingerveld

De wandelroute Holtingerveld is ongeveer 8 kilometer lang en is goed te doen voor zowel volwassenen als kinderen. Langs de route kun je vele historische bezienswaardigheden spotten, zoals hunebedden en restanten van de Tweede Wereldoorlog. Drenthe staat natuurlijk bekend om de historische hunebedden. Langs deze route kun je ze in het echt bewonderen en waan je je terug in de prehistorie. Ook de restanten uit de Tweede Wereldoorlog zijn erg indrukwekkend om te zien. Zo kom je langs een spoorlijn, een kettingbom en verschillende afgravingen. Je merkt het, voor zowel geschiedenis- én natuurliefhebbers is deze wandelroute een must!

Wandelroute Kibbelhoek

Een andere wandelroute in Drenthe die zeker de moeite waard is, is de wandelroute Kibbelhoek. Deze wandelroute ligt bij het Dwingelerveld en het dorp Spier. De wandelroute is ongeveer 6 kilometer lang en dit maakt de route meer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. De route loopt door de natuur en onderweg loop je onder andere door bossen, hoogveen en langs watertjes. Ook kun je onderweg veel verschillende diersoorten spotten, waaronder schapen, kikkers, juffers, libellen en nog veel meer. Dit is natuurlijk extra leuk voor als je kinderen meegaan. Zij zien en leren hier van alles over de natuur en de dieren onderweg. Wil je ergens in de buurt overnachten? Er is hier genoeg keuze! Van een hotel met zwembad tot kindvriendelijke campings, alles is mogelijk. Ook weer een goede optie om te overwegen.

Wandelroute Het Oertijdpad

Houd je van wat langere wandelroutes en heb je een goede conditie? Dan is de wandelroute ‘Het Oertijdpad’ een aanrader voor jou. Deze wandelroute is maar liefst 13 kilometer lang en loopt ook langs historische bezienswaardigheden waaronder de hunebedden. Omdat de wandeling vrij lang is, is deze niet aan te raden voor kinderen. Tenzij ze langere wandelingen gewend zijn natuurlijk! De wandelroute begint bij het Hunebedcentrum, waar je meer kunt komen te weten over de hunebedden. Je kunt er ook een digitale gids krijgen voor tijdens de wandeling. Zo kom je op een sportieve manier veel te weten over de prehistorische hunebedden. Een leuke optie voor als je graag meer wilt komen te weten over het leven van vroeger en de prehistorie.

Met al deze inspiratie kun jij vast een mooie wandelroute uitkiezen voor je vakantie in Drenthe!

Deel dit artikel