© foto Shutterstock

Ga jij met enige regelmaat lekker een eind wandelen, dan is het verstandig je telefoon mee te nemen. Vooral wanneer je naar de bossen gaat en je ‘achteraf’ gaat wandelen is het een must of bereikbaar te kunnen zijn. Toch zien we dat er ook een grote groep is, die zijn of haar telefoon thuislaat.

Niet heel handig als je het ons vraagt. Wist je namelijk dat er nog veel meer voordelen zijn wanneer je je telefoon bij je hebt tijdens een flinke wandeling? Welke voordelen dat zijn vertellen we je in dit artikel.

Navigatie op je telefoon

Wanneer je het liefst niet iedere keer dezelfde route loopt, bestaat de kans dat je de weg even niet meer weet. Vaak hebben de echte wandelaars een goed geheugen en kunnen ze zich meestal wel bepaalde punten herinneren waar ze zijn langsgelopen. Omdat het ook voor de ervaren wandelaar soms weleens lastig kan zijn, is een telefoon natuurlijk handig om weer op de juiste route te komen of om een bepaalde route te kunnen wandelen. Vooral een nieuwe route, kan in het begin even lastig zijn om direct goed te kunnen lopen. Neem je liever niet je ‘goede’ telefoon mee, dan kun je via een vergelijkingssite van mobiele telefoons natuurlijk ook een wat goedkoper model aanschaffen, die je alleen gebruikt tijdens het wandelen.

Check het weer op je smartphone

In een land als Nederland, kan het zijn dat het ineens flink begint te regenen. Wel zo prettig dat je dan even weet wanneer dit ongeveer het geval is. Op het moment dat je dan je telefoon bij je hebt, kun je eenvoudig zien hoelang een bui ongeveer duurt en wanneer die weer voorbij is. Zo hoef je niet bang te zijn dat je straks ergens in de stromende regen rondloopt, maar kun je vroegtijdig een plek zoeken om even te schuilen. Kies wel een telefoon uit de catergorie de beste telefoons die waterdicht zijn, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je telefoon er na een regenbui mee ophoudt. Ook een paar spetters kan anders in bepaalde gevallen al funest zijn voor je telefoon.

Houd je voortgang bij

Wandelen doe je natuurlijk niet voor niets. Waar het heerlijk is om regelmatig te bewegen, is het ook prettig te weten hoe het er conditioneel voor staat. Door je smartphone mee te nemen, kun je bijvoorbeeld zien hoeveel kilometer je hebt gelopen en hoeveel stappen je hebt gezet en kun je - indien je een smartwatch draagt - ook je hartslag bijhouden. Dit zorgt ervoor dat je een goede inschatting krijgt van je gezondheid en dus kunt monitoren of de voortgang gaat zoals je die zelf voor ogen hebt. Handig voor wanneer je aan het trainen bent voor bijvoorbeeld de Vierdaagse.

Maak foto’s

De natuur heeft iets magisch. Hoe gaaf is het dan dat je tijdens een flinke wandeling de nodige mooie momenten kunt vastleggen op de gevoelige plaat. Nu is het niet handig om de hele tijd met je telefoon in de handen te lopen, maar zijn er wel bepaalde stukken waar het zeker de moeite waard is om even een foto te maken.

Deel dit artikel