© foto Shutterstock

Liefhebbers van een langeafstandswandeling weten het als geen ander: tijdens een lange tocht kan het weer snel omslaan. Het ene moment schijnt de zon, het volgende moment kan het regenen.

Daarom is het belangrijk om de juiste jas te kiezen. In dit artikel leggen we uit waarom een regenjas vaak een betere keuze is dan een winterjas, en waar je op moet letten bij het kiezen van een regenjas.

Een goede regenjas

Wandelen in de natuur is heerlijk, maar het Nederlandse weer is onvoorspelbaar. Een goede regenjas is daarom zeker geen overbodige luxe. Het grootste voordeel van een regenjas boven een winterjas is de ademende eigenschap. Tijdens een lange wandeling krijg je het snel warm, en een regenjas helpt hierom om transpiratie af te voeren, terwijl het je ook beschermt tegen regen.

Waar moet je op letten?

  1. Waterdichtheid: Dit is uiteraard het belangrijkste. Een goede regenjas houdt je droog, zelfs tijdens een flinke bui.
  2. Ademend vermogen: Zoals gezegd, een regenjas moet ademen. Je wilt geen klam gevoel krijgen tijdens het wandelen.
  3. Gewicht en compactheid: Kies een lichte jas die makkelijk op te vouwen is in je rugzak.
  4. Pasvorm: Een goede pasvorm zorgt voor comfort en bewegingsvrijheid.
  5. Duurzaamheid: Een regenjas moet niet alleen tegen regen kunnen, maar ook slijtvast zijn.

Vind de perfecte jas

Nu je weet waar je op moet letten, is het tijd om de perfecte regenjas te vinden. Een goede plek om te beginnen is de Tenson jas dames sale. Tenson staat bekend om zijn kwalitatieve outdoor kleding en bij de sale kun je vaak een goede deal vinden. Zorg dat je een jas kiest die past bij jouw wandelbehoeften.

Tips voor de koop

Een regenjas kopen dames? Maar geen idee waar je moet beginnen? Voor vrouwen die toch een nieuwe regenjas willen kopen, zijn hier een paar extra tips:

  • Let op de lengte van de jas. Een langere jas biedt meer bescherming, maar kan ook beperkend zijn bij het wandelen.
  • Zoek naar jassen met extra functies zoals verstelbare capuchons of zakken met rits.
  • Kies een kleur die je niet alleen praktisch vindt, maar waarin je je ook goed voelt.

Ga voor laagjes

Een ander belangrijk aspect bij langeafstandswandelen is het dragen van laagjes. Dit betekent dat je verschillende lagen kleding draagt die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Begin met een vochtabsorberende basislaag, gevolgd door een isolerende tussenlaag, en eindig met een beschermende buitenlaag zoals een regenjas. Deze methode zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur stabiel blijft en je comfortabel blijft, ongeacht het weer.

Onderhoud van je regenjas

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je regenjas je blijft beschermen op al je wandelavonturen. Zorg ervoor dat je de wasinstructies volgt die op het label staan. Vaak betekent dit wassen op een lage temperatuur zonder wasverzachter, om de waterdichte coating niet te beschadigen. Laat je jas na het wassen altijd volledig drogen voordat je deze opbergt. Dit voorkomt dat de jas muf gaat ruiken of beschadigd raakt. Happy trails!

Deel dit artikel