Hoewel het meedoen aan een wandeltocht een prachtige ervaring is, kan het ook heel erg zwaar zijn. Blaren, vermoeidheid, kramp en dergelijke. Lange tochten kunnen op den duur echt ‘afzien’ worden en daarom is het belangrijk dat de wandelaars gemotiveerd blijven om de finish te halen.

Maar het motiveren van mensen is helaas geen ‘appeltje-eitje’, vraag dat maar aan docenten en personal trainers. In dit artikel geven we je een paar tips voor hoe jij - als zowel organisator als bezoeker - deelnemers nét dat extra steuntje in de rug kan geven, waardoor het behalen van de finish makkelijker blijkt te zijn. 

Tribunes

Als organisatie van een wandeltocht moet je alle zaken op orde hebben. Het plezier van de lopers is hierbij een belangrijke factor. Het evenement moet goed georganiseerd zijn en moeten er verschillende faciliteiten aanwezig zijn voor de deelnemers. Daarnaast moet de route aantrekkelijk worden aangekleed, zodat de bezoekers dat belangrijke een steuntje in de rug kunnen geven. Zorg als organisatie dat er bijvoorbeeld tribunes aanwezig zijn waar mensen op kunnen zitten en daar vandaan de wandelaars kunnen aanmoedigen. Daarnaast kunnen spandoeken aan- of langs de route te hangen met aanmoedigende teksten moriverend zijn. Je zou hiervoor bijvoorbeeld sponsoren kunnen benaderen. Zo kan je reclameborden maken, die sponsoren tegen betaling kunnen afnemen om zo bij de deelnemers ‘in the picture’ te komen, terwijk ze met hun aanmoedigingen tegelijkertijd ook positief in beeld komen bij de deelnemende wandelaars. 

En wil je al organisatie grote hekken plaatsen voor de veiligheid of om ongevraagde buitenstaanders buiten te houden? Laat dan een bouwhekdoek bedrukken. Dat kan met  reclame of voor informele redenen als het tonen van een kaart van de route of met het logo van het evenement.

Hart onder de riem

Heb jij ook vrienden of familie die af en toe of regelmatig meedoen aan een bepaalde wandeltocht? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk als je komt kijken. Je steekt ze er een hart mee onder de riem tijdens een pittige uitdaging. Neem dus bloemen, spandoeken en veel vrienden mee om ze gemakkelijker de finish te laten bereiken…

Deel dit artikel