© foto Shutterstock

 Wandelen is een spannende manier om het prachtige landschap van de natuur te zien. Deze activiteit vereist echter veel uithoudingsvermogen omdat je soms de berg op moet lopen en beklimmen.

Bovendien kan het moeilijker zijn om te lopen vanwege lastig begaanbare paden. Ook moet je veel benodigdheden in je Ted Baker tas meenemen. Je strijd zal echter worden beloond als je de schoonheid van de natuur kunt zien. Ben je een beginner en wil je voor het eerst gaan wandelen, dan moet je je aan een aantal wandeltips hieronder houden.

De juiste wandelpartners vinden

Als je vrienden hebt die van wandelen houden, kun je hen vragen om met je mee te gaan. Zij delen graag hun wandelervaring. Als je echter geen vrienden hebt die vaak gaan wandelen, kun je je aansluiten bij wandelverenigingen in de buurt. Ze hebben meestal vaste wandelplannen. Als je nooit gaat wandelen, moet je niet alleen gaan wandelen. Je kunt wat problemen ervaren als je alleen wandelt. Eenzaam zijn in de bergen of bos kan intimiderend zijn. Je moet dus je vrienden vragen om je te vergezellen. Ze kunnen je dus helpen als je gewond raakt of als er iets gebeurt. Welke wandelpartner je ook kiest, verberg je smartphone in een telefoontasje dames om van het gezelschap en de natuur te kunnen genieten.

De wandelroute kiezen

Er zijn veel mogelijkheden om de wandelroute te vinden. Ten eerste kun je door informatie op verschillende websites bladeren. Zo kun je alle details ontdekken die je nodig hebt, zoals afstand, moeilijkheidsgraad van het parcours, richting, hoogteverschil en parcourskenmerken. Daarnaast kun je reviews opvragen van je vrienden die graag gaan wandelen. Zij kunnen je een gemakkelijk wandelpad voorstellen voor beginners zoals jij. Ook kun je praten met de lokale bevolking. Je kunt bellen met de plaatselijke wandelorganisatie. Zij zullen je voorzien van actuele informatie over de staat van het parcours. Nadat je de wandelroute hebt bepaald, moet je je wandeluitrusting voorbereiden en in je reistas inpakken.

De wandeluitrusting selecteren

Voordat je gaat wandelen, moet je een aantal benodigdheden selecteren. Deze essentials omvatten wandelschoenen, kleding en veiligheidsuitrusting. Je kunt wandelschoenen kiezen op basis van je voorkeur. Sommige wandelaars vinden het misschien leuk om over-de-enkellaarzen te dragen. Andere wandelaars geven de voorkeur aan trailrunningschoenen. Je moet rekening houden met de staat van het parcours voordat je je wandelschoenen kiest. Vervolgens moet je de kleding selecteren. Zorg ervoor dat je de kleding kiest die gemaakt is van sneldrogende stof. Je moet basislagen, wandellagen, lichtgewicht jassen en regenkleding meenemen.

Benodigdheden voorbereiden

Je moet voldoende eten en water meenemen. De hoeveelheid water die je nodig hebt, hangt af van het weer, de wandelintensiteit, de 'zweetsnelheid' en je leeftijd. Veel water dragen kan behoorlijk zwaar zijn. Om hierop te anticiperen, kun je mogelijk je waterfles bijvullen uit meren of beekjes in het achterland. Daarnaast mag je niet vergeten EHBO-koffers mee te nemen. Zorg ervoor dat je weet hoe je deze EHBO-doos moet gebruiken.