Ben jij klaar voor een onvergetelijke zomer vol met wandelingen? Wat jouw vakantiebestemming ook wordt, wanneer je plannen voor de zomer aan het maken bent wil je natuurlijk niets over het hoofd ziet.

Om ervoor te zorgen dat jij optimaal kunt genieten van een welverdiende wandelvakantie, zetten wij hier belangrijkste punten voor je op een rij. Van het afsluiten van een reisverzekering tot het organiseren van je documenten – met deze tips kun jij onbezorgd op reis!

Neem het zekere voor het onzekere

Om jezelf voor alle risico’s in te dekken is het slim om een reisverzekering voor jouw wandelvakantie af te sluiten. Daardoor kom je niet in de problemen, mochten er tijdens de reis dingen onverhoopt misgaan. Zo kun je bijvoorbeeld ziek worden en medische zorg nodig hebben in het buitenland. Om ervoor te zorgen dat je niet voor torenhoge kosten komt te staan, is een verzekering een verstandige keuze.

Ga je vaker dan eenmaal per jaar op reis? Om te wandelen? Dan kun je kiezen voor een doorlopende reisverzekering, zodat je het jaar door verzekerd bent voor hulp en vervoer tijdens de vakantie. Check bij jouw verzekeraar wat er precies allemaal onder de dekking van jouw polis valt, zodat je precies weet wat er wel en niet wordt vergoed.

Vergeet geen belangrijke documenten

Als je op wandelreis gaat moet je wel zorgen voor de juiste documenten. Verzamel deze ruim van tevoren, zodat je eventueel een nieuw document aan kunt vragen als je iets kwijt bent, of wanneer je paspoort of rijbewijs bijvoorbeeld verlopen blijkt te zijn. Dit zijn een aantal documenten die je nodig kunt hebben op reis:

  • Een geldig paspoort.
  • Je rijbewijs.
  • Bankpasje en creditcard.
  • Reserveringsbevestigingen van hotels.
  • Ga je op vakantie met jouw eigen auto? Neem dan ook alle papieren van de auto mee.
  • Overzicht van belangrijke adressen en telefoonnummers, mocht je mobiel kapotgaan of kwijtraken.
  • Berg alle documenten op in een handig mapje, op een plek waar je gemakkelijk bij kunt. Op die manier heb je alles snel bij de hand wanneer je ergens je papieren moet tonen.

Pak de juiste spullen in

Een ander belangrijk punt van de voorbereiding op de vakantie is het inpakken van je koffer en rugzak. Je wil je bij aankomst op de bestemming natuurlijk niet beseffen dat jij jouw favoriete wandelschoenen bent vergeten, of erachter komen dat de camera thuis nog op je bureau ligt. Bedenk daarom goed wat je allemaal nodig hebt op jouw vakantiebestemming. Neem geen dingen mee waar je te veel over twijfelt – dat is alleen maar extra bagage die je onnodig mee moet sjouwen.

Tip!

er zijn speciale apps voor je mobiel waarop je automatische checklists krijgt voor alle belangrijke items die je mee moet nemen op vakantie. Ook kun je de lijst zelf aanpassen. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en kun je heerlijk genieten van een welverdiende wandelvakantie!

Deel dit artikel