© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Als wandelaar kun je af en toe een nare blessure oplopen. Een veel voorkomend lichamelijk ongemak bij wandelaars en hardlopers is bijvoorbeeld hielspoor. Hielspoor kan o.a. ontstaan door overbelasting van de voetzoolpees.

Wanneer de aanhechting van de voetzoolpees aan het hielbeen lange tijd onder spanning staat, kan dit gaan irriteren en vervolgens ontsteken. Met hielspoor (kalkafzetting) tot gevolg.

Herkent u deze klachten?

De ProStretch Plus is een adequaat hulpmiddel voor o.a. wandelaars die hielspoor willen voorkomen of herstellen. Veel trainers en fysiotherapeuten zijn enthousiast over de ProStretch Plus: het helpt om de pijn te verlichten en om zogenaamde ‘kettingreactie-blessures’ te voorkomen. Met de ProStretch Plus kan zowel dynamisch, als excentrisch worden gestretcht. Excentrisch stretchen is het actief verlengen van spier- en peesweefsel, waardoor o.a. het blessurerisico aanmerkelijk wordt verminderd.

prostretchplus blessures fintomar

De ProStretch Plus wordt overigens ook ingezet bij behandeling van achillespees- en hamstringblessures, scheenbeenirritaties (shin splints) en tevens als hulpmiddel bij de warming-up en cooling-down.

De ProStretch Plus is verkrijgbaar bij Fintomar. Op de website van Fintomar vind je meer informatie over het product en kun je de ProStretch Plus direct aanschaffen.

In de video hieronder kom je alles te weten over de ProStretch Plus en welke oefeningen je er mee kunt doen.

Deel dit artikel