© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Voor iedereen die het Waterliniepad wandelt is er goed nieuws. Steeds meer forten gaan weer open voor het publiek. Het Waterliniepad loopt langs twee voormalige verdedigingslinies, te weten de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Gelukkigopenen steeds meer forten langs deze route hun deuren weer. Op het terraseiland van Fort aan de Klop kan je inmiddels coronaproof terecht en dat geldt ook voor het Nederlands vestingmuseum in het mooie Naarden. Je moet wel even vooraf reserveren.

Het Waterliniepad is een wandelroute van in totaal 350 km en loopt van Edam, via Muiden naar Werkendam. De route voert je langs in totaal zeven vestingen, zo'n 95 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze voormalige verdedigingslinies. De wandelingen bieden veel historie en voeren je door (toekomstig) UNESCO werelderfgoed.

Nog niet alle forten zijn open op dit moment. Het is dan ook verstandig vooraf de website van de forten te raadplegen voor eventuele openingstijden, activiteiten, hygiënemaatregelen en reserveringsvoorschriften.

Bron: Wandelnet

Deel dit artikel