Westerwolde © foto Metha Eikens
Westerwolde © foto Metha Eikens

Maar liefst drie gemeenten mogen zich dit jaar Wandelgemeente van het Jaar 2020 noemen. Dat is het resultaat van het overleg van de organiserende wandelkrant 'te voet' met de drie genomineerde gemeente Westerwolde in de provincie Groningen en de Gelderse gemeenten Berg en Dal en Winterswijk.

Eind vorig jaar werd bekend dat voornoemde drie gemeenten door wandelkrant ‘te voet’ en tevoetonline.nl waren genomineerd voor deze titel. Vandaag zou officieel de verkiezingsstrijd losbarsten. Maar alle drie de betrokken gemeenten én de organisator vinden het in deze crisistijd ongepast om nu de strijd met elkaar aan te gaan. In nauw overleg is daarom besloten dat alle drie genomineerde gemeenten de titel ‘Wandelgemeente van het jaar 2020’ mogen voeren.

wandelnieuws bergendal davidbrandBerg en Dal © foto David Brand

‘Wij waren het er met z’n allen al snel over eens dat het in deze tijd niet erg gepast is om een verkiezingsstrijd met elkaar aan te gaan. Verbroedering en samenwerking zijn vele malen belangrijker nu. De drie genomineerde gemeenten onderscheiden zich zonder uitzondering qua wandelmogelijkheden en -faciliteiten. Daarom is besloten dat de drie genomineerde gemeenten zich dit jaar alle drie Wandelgemeente van het Jaar 2020 mogen noemen’, aldus de jury van het organiserende ‘te voet’ en tevoetonline.

De komende tijd zullen de gemeenten Berg en Dal, Winterswijk en Westerwolde, in samenwerking met wandelkrant ‘te voet’ en tevoetonline, een gezamelijk promotieplan maken. Om dit vervolgens te vertalen naar een mooie en doeltreffende campagne, waarin wandelen in de Wandelgemeenten van het Jaar 2020 in de schijnwerpers wordt gezet.

ws wandelgemeentewinterswijk2020 foto annet piekWinterswijk © foto Annet Piek

We raden wandelaars alvast aan in betere tijden uit wandelen te gaan in Westerwolde, Winterswijk of Berg en Dal. Of in alle drie! De drie genomineerde gemeenten zullen je stuk voor stuk van harte welkom heten, verrassen én imponeren met de uitzonderlijke wandelmogelijkheden die er zijn. Voorpret? Lees dan de verslagen en de rapportages van Winterswijk, Berg en Dal en Westerwolde op deze website.

 

Deel dit artikel